Na osječkom trgu održan 16. Hrvatski Dan mimoza, nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice: Ključno je rano otkrivanje i cijepljenje protiv HPV-a

U Programu 16. Hrvatskog Dana mimoza, nacionalnom danu borbe protiv raka vrata maternice, a ujedno i obilježavanju 17. Europskog tjedna borbe protiv raka vrata maternice koji traje od 16. do 22. siječnja, na osječkom glavnom trgu, sudjelovao je i predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Vladimir Ham.

Tom su se prigodom, uz simboličnu podjelu i prodaju cvjetova mimoze, dijeljeni edukativni materijali, a svi se sudionici na praktičan način informirali o mogućnostima sprječavanja i ranog otkrivanja raka vrata maternice i važnosti pravovremenog cijepljenja protiv HPV-a.

Manifestacija je održana u organizaciji Gradske lige protiv raka Osijek i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u suradnji s Izviđačkim kluborm Javor iz Osijeka, Medicinskom školom Osijek, KBC-om Osijek, ŽDZ-om Osječko-baranjske županije, Mammae klubom Osijek, IL CO-Osijek, Ja Ka – udrugom žena oboljelih i liječenih od raka jajnika te Studentskom sekcijom za ginekologiju i opstetriciju Medicinskog fakulteta u Osijeku.

Manifestaciji su se ujedno priključili i polaznici aktivnosti Nacionalnog projekta Živjeti zdravo – Hodanjem do zdravlja.

Vladimr Ham iskazao je podršku održavanju manifestacija ove vrste, koje ne samo da su tradicionalne u našem gradu nego su i plemenite, a sve na dobrobit i zdravlje svih naših sugrađana.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content