Nakon blijede predstave protiv Egipta, hrvatski rukometaši idu po prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj

Nakon neočekivanog ‘potopa’ u susretu s Egiptom u prvom kolu skupine G na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj, hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija u nedjelju, 15. siječnja u švedskom gradu Jönköpingu u 20:30 sati igra sa selekcijom SAD-a.

-Nakon ovakvog poraza uvijek boli glava. Moramo sebe dovesti u redu. Nismo odigrali ono što možemo i želimo. Nismo bili strpljivi i disciplinirani u napadu. Moramo bolje postaviti obranu, orijentirati se prema lopti, a ne prema čovjeku. Tu treba tražiti rješenje. Onda neće biti problema niti s jednim protivnikom. Uvest ćemo i neke promjene u sastavu – analizirao je hrvatski izbornik Hrvoje Horvat.

Amerikanci su se vratili na SP nakon 22 godine, prije dva dana pobijedili su Maroko, što im je prva pobjeda u povijesti. I bez obzira na trenutno stanje hrvatske reprezentacije i blijedu predstavu protiv Egipta, ‘Kauboji’ su puno kvalitetniji u odnosu na SAD i pobjeda Horvatovih izabranika ne bi trebala doći u pitanje.

Protiv Amerikanaca posljednji i jedini put igrali smo 2001. godine kada smo slavili 41-12, što nam je do danas ostala najveća pobjeda u povijesti reprezentacije.

Utakmicu možete pratiti u izravnom prijenosu na kanalu RTL.

(www.icv.hr, mš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content