Novootvorena Kuća za odmor ”Krijesnica” u Pušini idealna je lokacija za sve zaljubljenike u podpapučku prirodu

Svima je nadaleko i naširoko poznato kako Park prirode Papuk svake godine ruši rekorde posjećenosti i noćenja, u čemu prednjači Park šuma Jankovac. Netaknuta priroda i prekrasni krajolici mame sve više posjetitelja iz svih krajeva Hrvatske pa i izvan zemlje. Sve ih se više odlučuje pronaći mir upravo u tom podneblju. Vođeni tim i uslijed odlične suradnje s Parkom prirode i Turističkom zajednicom Čačinci, sve više lokalaca odlučuje krenuti u stvaranje novih turističkih aduta, kako Parka, tako i općine Čačnici.

U tom smjeru krenula je i obitelj Krmpotić, supružnici Kristina i Mile uredili su i otvorili, na putu prema Jankovcu, u selu Pušina, kuću za odmor pod nazivom “Krijesnica” kategoriziranu s tri zvjezdice.

– Dvije godine je prošlo otkako smo, ugledavši na oglasniku ovu kuću, odlučili istu kupiti. Danas je kuća spremna za prihvat prvih gostiju. Nije nam namjera bila baviti se turizmom, već smo željeli mirno mjesto za odmor u prirodi. Svaki put kada bismo došli i sjeli pod brajdu, oduševio bi nas pogled na Pušinsku planinu, na bezbroj zvijezda koje se vide noću ili pak na šum potoka u blizini, kreket žaba ili riku jelena, a ponekad nam je godila samo glasna tišina. Uvidjeli su to i naši rođaci i prijatelji i komentirali kako je ovakav doživljaj prirode nešto neprocjenjivo, kako bi mnogi stanovnici gradova rado ovdje dolazili. Rodila se tako misao da krenemo s iznajmljivanjem – započela je Kristina Krmpotić te naglasila kako im je u cijelom procesu stvaranja ove lijepe priče puno pomogla Turistička zajednica općine Čačinci i postojeće iznajmljivačice iz Slatinskog Drenovca, Marika i Maja.

– Kuća je nazvana “Krijesnica” jer su nam veliko oduševljenje prošloga Ivanja pripremile upravo sitne krijesnice. Bilo ih je nebrojeno mnogo u šumarku iza naše kuće. Dolazili bismo svaku večer da ih promatramo. Kuća se sastoji od predsoblja, dvije dvokrevetne spavaće sobe, ostave, kupaonice te kuhinje s blagovaonicom i dnevnom sobom. Na ulazu u kuću je trijem gdje se može sjesti te promatrati i osluškivati prirodu. Kuća je moderno opremljena za ugodan boravak. Neće vam ondje zazvoniti mobilni telefon jer signala nema. Ipak, ako se želite kome javiti, imamo fiksnu telefonsku liniju i internet. Oko kuće je prostrano ograđeno dvorište u kojem je velika brajda koja čini predivnu hladovinu ljeti te nas u ranu jesen obraduje mirisnim grožđem – u dahu opisuje svoju kuću Kristina te priča kako je teklo uređivanje.

– Uređivali smo kuću uglavnom sami, polako i s mnogo ljubavi. Užitak je doći ondje i poći u istraživanje netaknute prirode Ružinim sokakom, u promatranju divljih životinja hodajući putem prema rijeci Vojlovici ili se uputiti na Jankovac. Kuća je i idealno polazište za posjetiti sve znamenitosti Virovitičko-podravske županije. Presretni smo što je sve ovako ispalo i što smo dali obol predivnoj turističkoj priči naše općine i Parka koji nas okružuje –istaknula je Kristina.

Direktorica Turističkog ureda općine Čačinci Ana Marunica izrazila je zadovoljstvo što je općina dobila novi turistički smještajni objekt i to od domaćih ljudi.

– To zapravo i je najveća vrijednost ovakvih priča da je domicilno stanovništvo prepoznalo ljepotu koja nas okružuje i odlučilo ulagati u turizam ovoga kraja. Sve više posjetitelja Park šume Jankovac ne želi u ovom prelijepom kraju biti samo jedan dan, nego traže kuće za odmor kako bi tu bili više dana i zato je poželjno da što više ljudi otvore ovakve kuće u svim podpapučkim selima. Obitelj Krmpotić je napravila prelijepu kuću i dala dodatne smještajne kapacitete na ovom našem području što je nužno i traženo – rekla je Marunica.

KONTAKT

098 983 4321

https://www.facebook.com/krijesnica.pusina

(promo, foto: M. Turkalj, privatni album)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content