Održana izvještajna sjednica Skupštine pčelarske udruge “Pčela” Našice

Jučer (petak) je u domu DVD-a Markovac održana redovita izvještajna sjednica Skupštine pčelarske udruge “Pčela” Našice. Na početku je predsjednik Udruge Željko Špoljarić pozdravio prisutne i zahvalio se na dolasku gradonačelniku Krešimiru Kašubi, predsjedniku Udruge voćara i vinogradara i predsjedniku Vijeća mjesnog odbora Grada Našica Darku Cerovskom kao i članovima Udruge i ostalim gostima.

Na skupštini su izabrana radna tijela, podneseno je izvješće o radu za 2022. godinu, iznesen prijedlog programa za 2023. godinu, predstavljen financijski plan za 2023. godinu, te izvješće verifikacijske komisije o kojima se raspravaljalo.

Predsjednik Udruge Željko Špoljarić je istaknuo kako imaju brojne projekte u ovoj godini koje namjeravaju provesti, pritom se osvrnuvši na prošlu godinu za koju je rekao da je bila vrlo uspješna i kako su sve planirane projekte uspješno završili.

– Ovom prilikom moram izdvojiti kako smo lani pokrenuli liniju za proizvodnju satnih osnova, održali planirana predavanja, uredili prostorije i sudjelovali na svim manifestacijama u gradu i okolici. Prošla godina je bila prilično dobra za pčelare na našem području, a u ovoj godini planiramo još više poticati članove da se uključe u proizvodnju satnih osnova s vlastitim voskom da bi izbjegli malverzacije. Isto tako planiramo poboljšanje uvjeta rada kroz opremanje naših prostorija, pa tako nastavljamo i u ovoj godini s višednevnim predavanjima o pčelarstvu- rekao je predsjednik Udruge “Pčela” Špoljarić.

Predsjednik Udruge voćara i vinogradara i predsjednik vijeća MO Grada Našica je rekao kako konstantno prate rad Udruge “Pčela” i zadovoljni su viđenim što su i potkrijepili brojnim projektima.

– Jako mi je drago da sam nazočan na ovakvim događanjima na koje se uvijek odazovem, a pogotovo za ovako vrijednu udrugu kao što je “Pčela” iza kojih stoje mnogobrojni rezultati.
Naše udruge su jako aktivne i posebno mi je drago istaknuti kako je upravo Udruga “Pčela” najaktivnija na našem području, pa i šire, te su stalno prisutni sa svojim proizvodima kojima drže vrlo visok standard kvalitete- rekao je Cerovski.

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba rekao je kako je Udruga izuzetno važna u gradu, te kako pokriva i događnja izvan grada.

– Udruga čini društvenu i gospodarsku cjelinu grada, ali i obrazovnu jer posjećuju vrtiće, škole i drže predavanja, a ono što ja moram reći je da pohvaljujem njihovo djelovanje budući da promiču grad na najbolji mogući način i oni su jedini u državi koji imaju proizvodnju satne osnove koju smo tokom prošle godine uspjeli napraviti i osigurati im prostoriju da mogu smjestiti sve te aparate. Na taj način sprečavaju patvorenje satnih osnova i pridonose kvaliteti samog proizvoda jer znamo da proizvod nije samo med, nego i mnogi drugi od meda- rekao je gradonačelnik Kašuba.

(www.icv.hr, eš, foto: E. Šubić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content