Održano još jedno Vincekovo na Kladarskem bregu: Posjetitelji uživali uz tamburaše i vrhunsku kapljicu

Blagdan svetog Vinka ovog vikenda proslavljen je u brojnim vinogradima, pa tako i danas (subota) na Kladarskem bregu. Naime, Općina Pitomača, Turistička zajednica općine i tvrtka Draft d.o.o. u suradnji s Udrugom vinogradara, podrumara i voćara “Aršanj” Pitomača povodom obilježavanja blagdana sv. Vinka za sve ljubitelje dobre kapljice organizirala je Vincekovo na Kladarskem bregu.

Obilježavanje Vincekova započelo je Vincekovim hodancijama na kojima je sudjelovalo oko 30 hodača koje nije spriječilo ni hladno snježno vrijeme, pa su tako od Društvenog doma u Sedlarici prehodali četiri kilometara dugu stazu, sve do Kladarskog brega, gdje su sudionici prisustvovali ceremoniji orezivanja i posvete vinove loze.

IMG 0713 Custom

Nakon hodancija i okupljanja na izletištu TIC Klopotec započela je tradicionalna ceremonija. Vinski biskup Tomislav Lovreković posvetio je vinograd i održao ceremonijal orezivanja i posvete vinove loze, čime se simbolično obilježava početak radova u vinogradima.

–  Ove godine organizirali smo proslavu Vincekova na novoopremljenom Turističko-informativnom centru Klopotec. Osim što smo u organizaciji imali i stare partnere, Udrugu umirovljenika općine Pitomača i Udrugu vinogradara, pridružili su nam se i privatnici, što nas posebno veseli. Sretni smo da se na našem Kladarskem bregu događaju ovakve manifestacije i da smo ostvarili dugogodišnji san, a to je da ovdje imamo novu turističku atrakciju zajedno s novim vinskim podrumom. Ovo je samo jedan u nizu događanja koji će se ovdje održati, a tijekom cijele godine očekuju nas brojne manifestacije i vjerujem da ćemo imati sve više posjetitelja – rekla je direktorica Turističke zajednice općine Pitomača Ivona Pankaz.

IMG 0780 Custom

Uz brojne posjetitelje ceremoniji je nazočio i saborski zastupnik Josip Đakić, a posjetitelji su uz vrhunsku “kapljicu” i bogatu gastro ponudu uživali uz Tamburaški sastav Frontmeni i Udrugu umirovljenika Hrvatske općine Pitomača koji su se pobrinuli za dobru zabavu.

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content