Oslabljena Hrvatska počela završne pripreme za Svjetsko prvenstvo

Za najbolje hrvatske rukometaše nema predaha i slavlja. Tek što je Nova Godina otkucala svoje prve sate, oni su ponovno na okupu. Počinju završne pripreme za Svjetsko prvenstvo koje zajednički od 11. – 29. siječnja 2023. godine organiziraju Švedska i Poljska.

Hrvatski izbornik Hrvoje Horvat pozvao je na završno okupljanje 21 igrača. Dan uoči puta u Jonkoping gdje Hrvatska igra susrete prvog kruga Svjetskog prvenstva, odabrat će vjerojatno 19 igrača koji idu u Švedsku. Reprezentacija je nažalost, jako oslabljena. Zbog ozljeda, jedno od najvažnijih svjetskih prvenstava u posljednjih 15 – 20 godina propustit će David Mandić, Halil Jaganjac, Marko Mamić, Tin Lučin, Ivan Čupić, Ivan Pešić.

Tijekom kratkih priprema u Poreču, reprezentacija će odigrati dva susreta na Croatia Cupu. Naši gosti su Sjeverna Makedonija koja je također sudionik Svjetskog prvenstva i Izrael kojeg je u doigravanju zaustavila Mađarska. Prvi susret na rasporedu je 6. siječnja protiv Sjeverne Makedonije. Dan kasnije igrat će Izraelci i Makedonci, a 08. siječnja Hrvatska će odmjeriti snage s Izraelom. Svi susreti počinju u 20.15 sati, a izravno će ih prenositi RTL televizija.

Drugi krug priprema hrvatske muške seniorske reprezentacije završava 10. siječnja u prijepodnevnim satima. Nakon ručka, naša izabrana vrsta odlazi u Zagreb na spavanje, a 11. siječnja preko Kopenhagena i Goteborga leti za Jonkoping.

Prvi nastup u Husqvarna Areni Hrvatska ima protiv Egipta 13. siječnja u 20.30 sati. Dva dana poslije na redu su Sjedinjene Američke Države te na kraju prve faze 17. siječnja Maroko.

Evo popisa igrača za završne pripreme uoči SP-a:

DOMINIK KUZMANOVIĆ – RK NEXE
DINO SLAVIĆ – RK PPD ZAGREB
MATE ŠUNJIĆ – US IVRY HANDBALL
MARIN JELINIĆ – RK NEXE
LOVRO MIHIĆ – ORLEN WISLA PLOCK
FILIP GLAVAŠ – RK TRIMO TREBNJE
PAOLO KRALJEVIĆ – RK PPD ZAGREB
ŽELJKO MUSA – RK PPD ZAGREB
MARIN ŠIPIĆ – HC KRIENS – LUZERN
NIKOLA GRAHOVAC – RK PPD ZAGREB
LEON ŠUŠNJA – ORLEN WISLA PLOCK
DOMAGOJ DUVNJAK – THW KIEL
LUKA CINDRIĆ – BARCA
IGOR KARAČIĆ – HC LOMZA VIVE KIELCE
ZVONIMIR SRNA – RK PPD ZAGREB
JOSIP ŠARAC – FRISCH AUF GÖPPINGEN
IVAN MARTINOVIĆ – MT MELSUNGEN
LUKA LOVRE KLARICA – RK PPD ZAGREB
LUKA ŠEBETIĆ – GWD MINDEN
JAKOV GOJUN – RK PPD ZAGREB
TOMISLAV SEVEREC – RK NEXE

(HRS)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content