Policija objavila detalje prometne nesreće na semaforu u Koriji u kojoj je ozlijeđena 71-godišnja vozačica

U virovitičkom prigradskom naselju Korija na semaforu, u srijedu se dogodila prometna nesreća u kojoj su sudjelovali kamion slovenskih i osobni automobil koprivničkih registarskih oznaka. 

Prometna nesreća se dogodila oko 8,15 sati, a kako je izvijestila policija, prouzročio ju je 23-godišnji državljanin Slovenije, koji, upravljajući teretnim vozilom, nije prilagodio brzinu vožnje i pri tome je udario u osobno vozilo koje je bilo zaustavljeno na crveno upaljenom signalu na semaforu.

– Teretnim vozilom s kojim je vukao poluprikolicu, 23-godišnjak se kretao kroz mjesto Korija i na dijelu ceste gdje se prometom upravlja uređajima za davanje signala prometnim svjetlima nije prilagodio brzinu vožnje osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, stanju vozila i tereta te gustoći prometa tako da vozilo može zaustaviti pred svakom preprekom koju u konkretnim uvjetima može predvidjeti. Prilikom kočenja, pokušavajući izbjeći sudar, skrećući prema desnom rubu prometne trake udario je u zadnju stranu osobnog automobila kojim je upravljala 71-godišnjakinja, koja je netom prije zaustavila vozilo na crvenom signalu na semaforu. Osobno vozilo je od udara odbačeno prema metalnom nosaču prometnog svjetla i od udara je oštećeno – stoji u policijskom priopćenju.

U nesreći je 71-godišnjakinja ozlijeđena i pomoć joj je pružena u Općoj bolnici Virovitica. Oba sudionika prometne nesreće nisu bila pod utjecajem alkohola. 

Zbog počinjenih prekršaja 23-godišnjem državljaninu Slovenije izdan je prekršajni nalog.

(www.icv.hr)

viber slika 2023 01 18 08 59 22 004

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content