Policija objavila rezultate pojačanih akcija za vrijeme Vincekova: Najveća koncentracija iznosila 2,26 promila

Kao što je najavljeno, u subotu i nedjelju, od 20 do 4 sata je na području Policijske uprave virovitičko-podravske provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola. Tijekom provedbe akcije je kod 114 vozača nad kojima je izvršen nadzor utvrđeno i sankcionirano 36 prekršaja od kojih je čak 16 vozača isključeno iz prometa zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

– Najveća koncentracija alkohola u organizmu kod vozača motornog vozila od 2,26 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 28 godina u subotu u 22,50 sati na dionici ceste između Nove Bukovice i Brezika, a kako je osim ovog prekršaja vozač odbio testiranje na utjecaj droge u organizmu uhićen je sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona – stoji u priopćenju.

Osim ovoga vozača, tijekom proteklog tjedna su uhićena još dva vozača, od kojih jedan zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedan zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i za vrijeme trajanja mjere zabrane polaganja vozačkog ispita zbog negativnih bodova.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u ponedjeljak u 13,40 sati u Čađavičkom Lugu kod osobnog automobila registarskih oznaka Slovačke i to 106 km/h na dionici ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content