Ponovno proradio poludnevni boravak za umirovljenike u Višnjevcu: Dostupna im tri stolna računala, besplatan internet, televizija, društvene igre i dnevni tisak

Poludnevni boravak za umirovljenike u Višnjevcu od danas (četvrtak) ponovno počinje s radom.

Naime, do listopada 2022. godine trajao je EU projekt “Umirovljenici zajedno protiv socijalne isključenosti” iz kojeg je financirano uređenje, opremanje i sve aktivnosti uključujući i plaće dvije domaćice.

– Po završetku projekta aktivnosti u višnjevačkom boravku su prekinute. No sada se nastavlja s radom, a dežurstva će osigurati Grad Osijek. Troškovi režija bit će podmireni iz gradskog proračuna – rekao je za medije Karlo Šatvar iz Ureda gradonačelnika Grada Osijeka.

Višnjevački će se umirovljenici tako u tom gradskom prostoru na adresi Dubrovačka 1 moći okupljati i družiti svakim radnim danom u vremenu od 12 do 15,30 sati, te subotom od 8 do 12 sati, a dočekivat će ih domaćica.

Umirovljenicima su u boravku dostupna tri stolna računala, besplatan internet, televizija, društvene igre i dnevni tisak. Prostor je grijan i klimatiziran te opremljen malom kuhinjom.
U boravku će povremeno biti organizirane i edukativno-informativne aktivnosti, kao i preventivni zdravstveni programi mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi.

Podsjećamo kako je riječ o trećem dnevnom, odnosno poludnevnim boravku za umirovljenike na području grada Osijeka. Otvoren je u veljači prošle godine, s ciljem poboljšanja kvalitete života osječkih umirovljenika.

Boravak je koristan ne samo umirovljenicima, već i članovima njihovih obitelji, jer im omogućava slobodno obavljanje svakodnevnih obveza dok im član obitelji vrijeme provodi u poludnevnom boravku uz kvalitetne sadržaje.

-Takvim boravcima ujedno se smanjuje potreba za institucionaliziranim smještajem umirovljenika – dodaju iz gradske uprave.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content