Prvim okupljanjem i treningom krenule pripreme rukometaša Orahovice za nastavak natjecanja u 2. HRL Istok

U orahovačkoj sportskoj dvorani sinoć je održano prvo okupljanje i trening rukometaša Orahovice čime su krenule pripreme za nastavak sezone u 2. HRL Istok. Na prvom okupljanju ove zime, momčad su pozdravili predsjednik Samir Šahinović te kompletna uprava kluba.

– Nakon zimske stanke krenuli smo s radom kako bi što spremniji ušli u nastavak sezone u koji ćemo ući i pojačani. Naime, nakon ozljede vraća nam se Strmečki, a pojačali smo se povratkom našeg nekadašnjeg igrača, sjajnog desnog vanjskog Mateja Malkoča, a došao je i dosadašnji vratar druge ekipe našičkog NEXE-a Ivan Kvastek koji će nam dobro doći. Očekujemo da ovo što smo izborili na jesen i zadržimo, dakle tu treću poziciju, jer iskreno teško je nešto više očekivati s obzirom da u ligi imamo dvije odlične ekipe, Valpovo i Borovo, koje odskaču više od ostalih. Imamo dobar raspored, sve ekipe koje su kao mi i slabije dolaze k nama, a ovim najjačima idemo u goste tako da svi očekujemo uspješno proljeće – kaže Šahinović.

Samir Sahinovic na prvom teningu Custom

U sezonu će orahovački rukometaši ući bez prvog trenera Tomislava Prebega koji će biti odsutan zbog zdravstvenih problema, ali bez njega, kako kažu iz RK Orahovica, biti će samo fizički jer će trener održavati kontaktu s ekipom.

– Naš trener je dio nas i stalno će biti s nama. Prije svega dajemo mu najveću podršku i želimo mu što bolji oporavak i da nam se što prije vrati, a do tada na klupi će biti naš domaći dečko i završeni trener Marko Cingel kojeg smo iškolovali, a pomagat će mu iskusni rukometni znalac i član Uprave Saša Kršija. Cilj nam je educirati što više naših domaćih trenera, tu je dakle Kršija, a računamo i na to da će Igor Stojić, koji još uvijek igra, te Tihomir Tosino, polagati i biti dio struke našeg kluba. Pred nama je sada pripremni period, već dogovaramo i neke prijateljske utakmice s drugom ekipom Slatine i Viroviticom, a onda 18. veljače starta prvenstvo – nastavlja Šahinović.

Posebnost ovog kluba i ekipe je da u njima vlada prava obiteljska atmosfera, svi dišu kao jedan, jedan drugome pomažu i doista su primjer zdravog i vrhunskog sportskog kolektiva.

– Stabilan smo klub, nikome nismo dužni, funkcioniramo odlično po tom pitanju, a o odnosu među dečkima i Upravom je zapravo najljepše pričati. Vlada jedna obiteljska atmosfera jer riječ je o dečkima koji su dugo ovdje i jako se dobro međusobno poznaju, a svi ovi mladi koji dođu jako se brzo uklope. Želja nam je što prije krenuti i s mini rukometom, odnosno školom rukometa uz pomoć Škole RK NEXE kako bi što je više moguće djece privukli u rukomet. Uglavnom, pred nama je velik posao, ali svi u tome uživamo – zaključio je Šahinović.

Marko Cingel i Sasa Krsija Custom

Marko Cingel je još uvijek aktivan igrač, ali uhvatio se posla privremenog trenera kako bi pomagao ekipi.

– Prema novim pravilima HRS-a nema više funkcije igrač-trener tako da ne mogu igrati i trenirati. Pomoći ću ekipi koliko mogu kao trener, a to će mi dobro doći i da zaliječim ozljedu leđa pa kad se naš trener Tomislav Prebeg vrati, bit ću spreman i igrački još pomoći dečkima. Sve su ovo izvrsni rukometaši, dečki koji sve znaju o rukometu i mislim da ćemo sve ovo zajedno odraditi na veselje svih nas i naših navijača – rekao je privremeni trener RK Orahovica Marko Cingel.

Na raspolaganju će, kao dio stručnog tima na klupi, biti i Saša Kršija, jedan od onih koji živi rukomet i koji je uz klub čitav život.

– Iznimno nam je žao zbog zdravstvenih problema našeg trenera, ali svi vjerujemo u njegov brz oporavak i povratak na klupu. Naravno da smo svi tu da pomognemo, a ja ću dati koliko god mogu. I do sada sam bio službeni predstavnik na klupi, a sada ću kojim savjetom pokušati pomoći ekipi. Čast je biti uz ove dečke i zajedno idemo dalje – zaključio je Kršija.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content