Razigrana Hrvatska nadigrala SAD: Igor Karačić najefikasniji ‘Kauboj’ s osam pogodaka

Za razliku od utakmice s Egiptom, izbornik Hrvoje Horvat je iz sastava za utakmicu sa SAD-om izostavio Zvonimira Srnu, a umjesto njega je zaigrao Josip Šarac, što se pokazalo odličnim potezom.

Nakon prvih nekoliko minuta izjednačene igre, puno kvalitetnija hrvatska reprezentacija postepeno se rezultatski odvajala. Na odmor se odlazi s +10 (20:10). U drugom dijelu ta prednost i dalje raste, da bi pred kraj utakmice bila i +19. Na kraju je završilo pobjedom Hrvatske 40:22.

Najefikasniji u hrvatskim redovima bili su Igor Karačić sa osam i Josip Šarac sa šest zgoditaka, dok su vratari Dino Slavić i Dominik Kuzmanović zajedno sakupili 13 obrana.

U prvom susretu drugog kola skupine G Egipat je lako s 30:19 pobijedio Maroko i s 4 boda nalazi se na prvom mjestu skupine. Hrvatska i SAD imaju po dva, dok je Maroko bez bodova.

U utorak, 17.siječnja u 20.30 sati hrvatski rukometaši igraju susret trećeg kola skupine G, s Marokom.

-Lijepo smo se istrčali. Nismo podcijenili suparnika niti u jednom trenutku. Hrvatska je danas odigrala na svojoj razini. Protiv Egipta smo možda sami sebi stvorili prevelik pritisak. To trebamo zaboraviti i ići dalje iz utakmice u utakmicu. Mi svoje moramo odraditi do kraja na pošten način. Usprkos brojnim lošim predviđanjima, mislim da hrvatski rukomet ima lijepu budućnost. Imamo odlične mlade igrače i stručne trenere, samo se neke kockice moraju posložiti – nakon utakmice izjavio je najefikasniji igrač u hrvatskim redovima Igor Karačić.

Hrvatska: Dino Slavić (8+0), Dominik Kuzmanović (5+0), Lovro Mihić 3, Domagoj Duvnjak, Jakov Gojun, Paolo Kraljević 2, Josip Šarac 6, Igor Karačić 8, Željko Musa 3, Luka Šebetić, Luka Cindrić 4, Ivan Martinović 4, Leon Šušnja, Marin Šipić 1, Filip Glavaš 5 (3), Marin Jelinić 4. Izbornik: Hrvoje Horvat.

(www.icv.hr, mš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content