U Novoj Bukovici planira se izgradnja multifunkcionalnog centra: Doznajte što će sve sadržavati

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uz pročelnicu za obrazovanje i demografiju Martinu Bunić i Tihomira Kiša iz razvojne agencije VIDRA, posjetio je Novu Bukovicu gdje se sastao s načelnikom Općine Nova Bukovica Tomislavom Bračunom koji ga je upoznao s projektima koji se rade i planiraju raditi na području ove općine.

Uz dječji vrtić koji se gradi, u budućnosti se na području, kojeg u Novoj Bukovici popularno zovu “Mexico”, planira multifunkcionalni centar za posjetitelje koji će uključivati zgradu u kojoj će biti moderna kuglana s četiri staze, boćalište, prostori za udruge, dvorane, boćalište, vanjsko rukometno, futsal i košarkaško igralište, kao i modularni skate park, te atletska staza. Projekt se planira prijaviti na Nacionalni plan oporavka i otpornosti, na natječaj Ministarstva turizma, uz suradnju s VIDRA-om.

– Virovitičko-podravska županija daje potporu svakoj našoj općini i gradu, pa tako i ovom projektu ovdje u Novoj Bukovici jer nama je važno svako naše naselje. Ovdje se gradi i novi dječji vrtić, na kojem je polovica radova završena, a Virovitičko-podravska županija je i ovom projektu dala i daje potporu ubuduće – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Ovaj dječji vrtić trebao bi biti gotov do kolovoza, a s njim će se upotpuniti popis novih dječjih vrtića koji su na području Virovitičko-podravske županije izgrađeni i otvoreni u zadnje tri godine na njih dvanaest.

(www.vpz.hr, foto: K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content