U osječkom Arheološkom muzeju još traje izložba ratnih fotografija Vojne policije u VRO Maslenica

U osječkom Arheološkom muzeju, posjetitelji još mogu pogledati izložbu ratnih fotografija u povodu 30. obljetnice Vojno-redarstvene operacije (VRO) Maslenica, a na kojoj je izloženo 30 fotografija pripadnika 68. bojne Vojne policije HV-a nastalih tijekom akcije Maslenica.

Postav izložbe odabrao je i uredio Josip Šeri, dopredsjednik Udruge veterana vojne policije Osječko-baranjske županije, a otvorio ju je, tijekom proteklog vikenda, župan Ivan Anušić, i sam sudionik VRO Maslenica.

– Ova je vojna akcija označila povratak hrvatskog okupiranog teritorija u ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske, kao i ponovno spajanje juga s ostatkom Hrvatske. Nekolicina nas iz osječke satnije je išla u pomoć u spomenutoj akciji te smo još dvije godine zadržani na tim terenima, a upravo nas ove fotografije podsjećaju na te dane. Počašćen sam što sam bio sudionik tog vremena i tih događanja, jer u povijesti jednog naroda jednom se stvara država – kazao je župan Anušić.

mini IMG 1485
Foto: OBŽ

Dopredsjednik Udruge veterana vojne policije Osječko-baranjske županije i autor postava Josip Šeri naglasio je kako je izložba postavljena u čast poginulih prijatelja i suboraca.

– Ove fotografije podsjećaju na vrijeme jedne mladosti koju su obilježile hrabrost, čast i ponos, a ovom izložbom slavimo život uz buru emocija – istaknuo je Šeri.

Otvorenju izložbe su uz obitelji poginulih branitelja i sudionike akcije, nazočili i saborski zastupnici Nataša Tramišak i Goran Ivanović te zamjenici župana Mato Lukić i Josip Miletić.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content