U sklopu projekta “Potrubi za knjigu” održane radionice za osobe s invaliditetom

Tijekom siječnja ove godine Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica nastavila je s radionicama za drugu skupinu korisnika u sklopu projekta “Potrubi za knjigu” (ugovor br. UP.02.1.1.15.0081) za ciljnu skupinu korisnika, osobe s invaliditetom.

Od ukupno sedam radionica u siječnju, tri su održane u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica i to 16., 25. i 27. siječnja. Na početku radionica sudionici su upoznati s projektom “Potrubi za knjigu”.

Potom su polaznici, zajedno sa svojim voditeljima i voditeljicom radionica Mirjanom Kotromanović izrađivali stranice predloška za taktilnu slikovnicu od različitih tekstilnih materijala. Sadržaj slikovnice biti će inkluzivnog karaktera i govoriti o vrstama oštećenja osoba s invaliditetom.

Nakon dovršetka, slikovnica će biti strojno izrađena u predviđenoj nakladi. Na radionicama su sudjelovale i članice Projektnog tima Elena Vampovac i Jasna Šolc koje su istraživale interese i potrebe korisnika kako bi prilagodile ponudu i usluge buduće Bibliobusne službe Virovitičko-podravske županije.

Kao dio fonda bibliobusa, taktilna slikovnica će najmlađe od najranije dobi senzibilizirati na jednakopravnost, toleranciju i proaktivan odnos prema manjinama, a zasigurno će njezin sadržaj i oblik biti interesantni i ostalim skupinama korisnika. Daljnje radionice za istu ciljanu skupinu nastavit će i tijekom veljače 2023. godine.

(www.icv.hr, Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica)

logici potrubi
OP ULJP ESF logo lenta i napis

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content