U Virovitici održana edukacija u okviru pilot projekta podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja

U petak, 20. siječnja, u Policijskoj upravi virovitičko-podravskoj u okviru provedbe pilot projekta uspostave sustava referiranja/upućivanja žrtava na Udrugu za podršku žrtvama i svjedocima održana je edukacija policijskih službenika.

Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo pravosuđa i uprave i Udruga za podršku žrtvama i svjedocima potpisali su Sporazum o suradnji u provedbi pilot projekta uspostave sustava referiranja/upućivanja žrtava na Udrugu za podršku žrtvama i svjedocima putem Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja 116 006.

Potpisivanjem tog sporazuma započeo je pilot projekt kojim se osigurava sustavnija podrška žrtvama kaznenih djela. Nakon prijave kaznenog djela policiji, ukoliko je žrtva suglasna, unutar 48 sati kontaktirat će je djelatnici Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja. Provedbom ovog pilot projekta žrtvama kaznenih djela omogućit će se potrebna podrška i pomoć od samog trenutka prijave kaznenog djela policiji pa sve do okončanja kaznenog postupka.

pilotpr1

Edukaciju su održale voditeljica Službe za podršku žrtvama i svjedocima Uprave za kazneno pravo Ministarstva pravosuđa Nikica Hamer Vidmar, koordinatorica Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja Maja Štahan te predstavnice Udruge S.O.S. – savjetovanje, osnaživanje i suradnja iz Virovitice Desa Kolesarić i Marina Stubičar koje u sklopu programa Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela podršku provode na području Policijske uprave virovitičko-podravske.

Pilot projekt kojim se unaprjeđuje sustav podrške žrtvama, provodit će se tijekom 2023. godine na području naše policijske uprave, a ukoliko se ovakav sustav pokaže opravdan i djelotvoran zaživjet će u daljnjem radu policije.

Više informacija o sustavu podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela možete pronaći na poveznici.

(PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content