Učenicima OŠ Davorin Trstenjak Čađavica prikazan dokumentarni film ”Sinovi zapadne Slavonije”

Jučer (srijeda) je u mjesnom domu u Čađavici, u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa, održana projekcija dokumentarnog filma autora Mihaela Puljića i Dine Mataza ”Sinovi zapadne Slavonije”, koji govori o operaciji Papuk ’91.

Projekcija dokumentarnog filma održana je za učenike od 5. do 8. razreda Osnovne škole Davorin Trstenjak Čađavica, a, osim učenika, projekciji su nazočili načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević, predsjednik udruge organizatora Mirko Bušljeta, tajnik udruge Stjepan Varaždinac, umirovljeni general specijalne policije Mirko Horvatin, ravnateljica OŠ Davorin Trstenjak Ksenija Žunec s predmetnim nastavnicima, te mladi povjesničar Dino Mataz.

323804576_462854065883770_4518795120570945248_n-CustomOva je projekcija ujedno bila i nastavak prikazivanja dokumentarnog filma ”Sinovi zapadne Slavonije” u sklopu projekta ”Domovina i ja” po školama na razini županije, a o svemu je više rekao predsjednik udruge organizatora Mirko Bušljeta.

– Drago nam je da smo mogli nastaviti ovu priču koju smo prije tjedan dana započeli u Zdencima. Hvala načelniku Mirku Rončeviću koji je objeručke prihvatio ovu ideju, kao i ravnateljici Kseniji Žunec, da učenicima pokažemo samo jedan mali dio povijesti lokalnog karaktera- rekao je Bušljeta.

viber_slika_2023-01-18_18-21-09-979-CustomS nekoliko riječi se obratio i autor filma Dino Mataz.

– Drago mi je da se ova priča nastavlja. Ponosan sam na činjenicu kako film, koji je nastao u suautorstvu s kolegom Puljićem, dolazi do sve većeg broja mladih te hvala načelniku Mirku Rončeviću i ravnateljici Kseniji Žunec što su omogućili da se ova priča u kontekstu prenošenja istine o Domovinskom ratu predstavi i mladima s područja općine Čađavica- istaknuo je Mataz.

(www.icv.hr, adf, dm; foto: D. Mataz, M. Horvatin)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content