Vozač (63) još jednom uhićen zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 13 prometnih nesreća, od kojih dvije s ozlijeđenim osobama i 11 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama dvije su osobe lako ozlijeđene, a tri prometne nesreće su uzrokovali vozači osobnih automobila koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola.

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 122 prekršaja, od kojih 10 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 51 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 10 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, tri prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i drugih.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u nedjelju u 1.30 sati u Čađavičkom Lugu, a na dionici ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h je vozač osobnog automobila upravljao brzinom od 102 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 1,77 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 33 godine koji je nepropisnim skretanjem uzrokovao prometnu nesreću s materijalnom štetom, slijetanje vozila s ceste u utorak u 22.20 sati u Sladojevcima.

Sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona uhićen je 63-godišnji vozač
osobnog automobila zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, a ovaj vozač je višestruki počinitelj prekršaja ove vrste.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content