Započeli radovi na uređenju potkrovlja Katoličkog školskog centra u Virovitici

U osmogodišnjem razdoblju postojanja i djelovanja Katoličke osnovne škole u Virovitici Požeška biskupija kao osnivač, neprestano nastoji svojim materijalnim ulaganjem unaprijediti standard katoličkog odgoja i obrazovanja u virovitičkim katoličkim školama. Poticaj takvim aktivnostima su ponajprije učenici, odnosno roditelji koji žele da njihova djeca pohađaju katoličku školu i prime cjelovit odgoj i rast u duhu katoličke vjere.

Budući da se broj učenika iz godine u godinu povećava, prostor u kojemu do sada djeluje Katolička osnovna škola u Virovitici i k tome najavljena cjelodnevna nastava u jednoj smjeni, razlog su da je Požeška biskupija pristupila izradi projektne dokumentacije u 2022. godini a zatim i početku radova tijekom siječnja 2023. na rekonstrukciji i prenamjeni potkrovlja postojeće zgrade Katoličkog školskog centra u Virovitici.

PET NOVIH UČIONICA I STEM KABINETI 

Riječ je o izvođenju građevinsko-obrtničkih radova, zatim radova na kanalizaciji i vodovodu, elektroinstalacijama te strojarskim radovima kao i drugim radovima sukladno projektno-tehničkoj dokumentaciji koju je izradila firma CIP d.o.o. iz Virovitice. Radove izvodi građevinska firma L projekt iz Požege. Po završetku radova dobit će se prostor s pet novih učionica, kao i drugi popratni sadržaji poput nastavničkih STEM kabineta, simulacijska učionica/prostor, sanitarni čvor itd. 

radovi pocetak
foto: KOŠ Virovitica

Kako se poslovi rekonstrukcije događaju i u poveznici i sinergiji projekta „Ready-STEM-Grow“, koji se financira iz Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora i Državnog proračuna Republike Hrvatske, a čiji je nositelj Požeška biskupija u vrijednosti od gotovo milijun eura, na kojem je Katolička osnovna škola u Virovitici jedan od partnera, tim se procesom planira osigurati prostor koji će suvremenom i kvalitetnom opremom doprinijeti da učenici rastu i napreduju u STEM području kojega se danas smatra iznimno potrebnim u perspektivi budućih naraštaja, a koji upotpunjuje misiju što cjelovitijeg i životno praktičnog učenja.

-Završetak radova planira se krajem travnja 2023. godine, a vrijednost radova je oko 800 tisuća eura. Time će se učenicima pružiti siguran, moderan i potrebama suvremenog odgojno-obrazovnog rada opremljen prostor, koji će učenicima biti mjesto rasta i sazrijevanja u osobe za bolju budućnost – poručili su iz Katoličke osnovne škole u Virovitici. (www.icv.hr, KOŠ Virovitica) 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content