Završeno dodatno opremanje igrališta u sklopu DV “Lipa” u Čačincima

Nakon što su završeni radovi na dodatnom opremanju dječjeg igrališta, načelnik općine Čačinci Alen Jurenac i ravnateljica Dječjeg vrtića “Lipa” Ana Krmpotić, obišli su dječje igralište u sklopu DV “Lipa” Čađavica – Područnog odjela Čačinci. Općini Čačinci je, naime, Središnji državni ured za demografiju i mlade odobrio 32.713 kuna za dodatno opremanje postojećeg dječjeg igrališta. Vrijednost projekta je 100.000 kuna.

-Ovim smo projektom nadopunili postojeće dječje igralište sa šest novih sprava, koje će zasigurno djeci omogućiti kvalitetniji i zabavniji boravak na otvorenome. Vrijednost ovog projekta je 100.000 kuna. Općina Čačinci i dalje će aplicirati na raznim projektnim prijavama, kojima će nastojati stvoriti adekvatne uvjete za svoje najmlađe sumještane – rekao je načelnik Alen Jurenac.

Zadovoljstvo ovim projektom izrazila je i ravnateljica Krmpotić.

-Hvala Općini Čačinci i Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade što su prepoznali potrebu dodatnog opremanja našeg dječjeg igrališta. Time su djeci ponuđeni raznoliki zabavni sadržaji koji su neophodni za njihov rast i razvoj – rekla je Ana Krmpotić.

Nedavno je obilježena prva godina rada Dječjeg vrtića u Čačincima. U prvoj pedagoškoj godini upisano je 54 mališana, a već godinu dana kasnije upisano je svako dijete s područja općine Čačinci koje je podnijelo zahtjev za upis. Tako danas vrtić ima 72 upisane djece u četiri odgojno-obrazovne skupine.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content