Boćarski klub Brezik održao izvještajnu skupštinu: Fokus na natkrivanju terena za boćanje

U subotu je u Breziku Našičkom Boćarski klub Brezik održao izvještajnu skupštinu. Otvorio ju je predsjednik Kluba Zvonko Vulić pozdravivši nazočne među kojima i gradonačelnika Našica Krešimira Kašubu.

Sve točke dnevnog reda usvojene su jednoglasno, a naglasak je stavljen na natkrivanje terena kako bi mogli održavati natjecanja i za vrijeme nepovoljnih vremenskih uvjeta. 

Grga Vulić, tajnik boćarskog kluba, istaknuo je kako je uspješna godina iza Kluba. 

–  Izborili smo ulazak u drugu ligu i cilj nam je ostati u tom rangu. Trenutno smo 7. na ljestvici i želimo još bolje rezultate. Želja nam je natkriti naše terene s obzirom da sada ima sedam klubova s našeg područja Boćarski klub Brezik, Feričanci, Velimirovac, Orahovica, Krčenik, Bukvik i nitko nema natkriven teren i kada dolaze ekipe iz Zagreba mi smo njima dužni osigurati adekvatan prostor i to nam stvara problem jer onda moramo ići u Josipovac i tamo smo praktički gosti pa se gubi na sportskom duhu i stoga bi nam puno značilo da natkrijemo svoje terene – rekao je Vulić.

 WhatsApp Slika 2023 02 12 u 12.05.01 

Gradonačelnik Kašuba je istaknuo kako je Boćarski klub vrlo aktivan i marljivo radi te je obećao potporu Klubu. 

– Boćarski klub ima 17-godišnju tradiciju koja je prepoznata, ne samo na našičkom području, već i na nivou države. Klub je ugostio i državne reprezentativce, ali i europske. Njihovi turniri su izrazito posjećeni i hvalevrijedna su promocija grada Našica – rekao je Kašuba, dodavši kako će Grad i dalje nastaviti financijski pomagati radu udruga i klubova.

WhatsApp Slika 2023 02 12 u 12.05.0

– Podržao sam njihovu inicijativu koja obuhvaća ne samo njihov Klub, nego i klubove u okolici grada Našica, a radi se o natkrivanju terena kojim se onda mogu osigurati natjecanja tijekom cijele godine – rekao je gradonačelnik Kašuba.

Nikola Antolović ispred Športske zajednice Grada Našica je rekao kako će Boćarski klub uvijek imati potporu te će se potruditi preko Športske zajednice Osječko-baranjske županije pokušati pomoći u ostvarenju cilja kako bi Boćarski klub imao adekvatan prostor. 

WhatsApp Slika 2023 02 12 u 12.05.02

– Boćarski klub Brezik je kolijevka boćanja na ovom području, ali i području cijele regije i nositelj su kvalitete športskog života pa im samim time odajemo priznanje i apsolutnu podršku u vidu izgradnje nadstrešnice na boćarskom igralištu što je neophodno za normalno funkcioniranje športa i općenito tog športa u cjelini. U okviru Športske zajednice Osječko-baranjske županije podržat ćemo taj projekt i nastojati da se u ovoj godini to napravi – rekao je Nikola Antolović.

(www.icv.hr, eš; foto: E. Šubić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content