Crni tjedan na županijskim prometnicama: U prometnim nesrećama poginuo osmogodišnjak, još tri osobe ozlijeđene

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 12 prometnih nesreća od kojih jedna s poginulom osobom i tri sa ozlijeđenim osobama.

Najteža prometna nesreća protekli tjedan se dogodila u srijedu oko 13,15 sati u Turanovcu, gdje je od posljedica naleta teretnog vozila, preminuo osmogodišnjak.  

Još jedna teška prometna nesreća se dogodila i proteklog vikenda, i to u subotu oko 23 sata kada je 30-godišnjak teško ozlijeđen nakon slijetanja vozila u korito rijeke Čađavice. Kod vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,67 g/kg.

U prometnim nesrećama protekli tjedan su osim jednog teško ozlijeđenog vozača osobnog automobila još po jedan vozač osobnog automobila i bicikla lako ozlijeđeni, a nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu je utvrđena kod 3 sudionika prometnih nesreća.

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 334 prekršaja i to 34 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 56 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 48 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 43 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u srijedu u 8,10 sati u Čađavičkom Lugu, na dionici ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, a vozač osobnog automobila je upravljao brzinom od 105 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu je utvrđena u ponedjeljak u 16,35 sati u Virovitici, kod vozača osobnog automobila starosti 41 godinu, koji je zbog upravljanja vozilom alkotestiranjem utvrđene koncentracije od 2,43 g/kg i za vrijeme trajanja mjere opreza zabrane upravljanja motornim vozilom uhićen sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona.

Po istoj osnovi je uhićen i 49-godišnji vozač osobnog automobila kod kojega je u subotu u 18,30 sati u Sedlarici utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 2,35 g/kg, što je bila najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena u dane proteklog vikenda.

Osim ova dva vozača koji su uhićeni zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, protekli tjedan je uhićen i jedan vozač zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola, te 2 vozača kojima su zbog ponavljanja teških prekršaja, odnosno upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dok im je vozačka dozvola zbog negativnih bodova privremeno oduzeta, a jedan od njih je uz to još i upravljao vozilom pod utjecajem alkohola.

Proteklog tjedna, od 13 do 19. veljače 2023. godine su policijski službenici, sukladno planiranim aktivnostima organizacije ROADPOL, na području cijele policijske uprave vršili pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa. Ukupno je izvršen nadzor 151 teretnog vozila i kod njih 57 ukupno utvrđeno i sankcionirano 74 prekršaja.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content