FAŠENKI V PITOMAČI I ove godine vesele maškare proslavile svoj dan uz krafne, pjesmu i smijeh

Šarane maškare danas (nedjelja) su zavladale ulicama Pitomače. Manifestacija “Fašenki v Pitomači” u organizaciji Općine Pitomača i Turističke zajednice općine Pitomača okupila je brojne velike i male superheroje, kauboje, princeze, likove iz bajki i brojne druge maskirane mještane.

Vesele maškare svoje su maske ostatku mjesta pokazale u povorci Gajevom ulicom predvođeni Limenom glazbom Pitomača, a zabava se potom nastavila na Trgu kralja Tomislava (ispred Pivnice) uz nastup djece iz Dječjeg vrtića Potočnica i učenika OŠ Petra Preradovića, a za vedru, veslu i rasplesanu atmosferu pobrinula se posebna gošća- Minea.

Nagradu za najbolju dječju masku osvojio je maleni Demjan koji se maskirao u malo strašilo, a nagradu za najbolju skupnu dječju masku dobila je Područna škola Grabrovnica. Nagradu za najbolju odraslu masku dobila je Ema koja se maskirala u žirafu, dok je nagradu za najbolju skupnu odraslu masku dobila udruga Čuvarice kulture baštine Kladare.

Nagradu za najbolje krafne dobio je KUD “Podravka” Starogradački Marof. Za odlične krafne pobrinule su se vrijedne udruge, Udruga žena Dinjevac, KUD “Podravka” Starogradački Marof, KUD “Petar Preradović” Grabrovnica, Udruga žena “Guščarice” Grabrovnica i Čuvarice kulturne baštine Kladare.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content