FOTO Završio prvi dan Viroexpa 2023.: Donosimo atmosferu iz “sajamskog grada”

Iza nas je prvi dan 26. sajma Viroexpo. Sajamskim prostorom prošlo je mnogo posjetitelja koji su sa velikim zanimanjem istraživali štandove izlagača.

Nakon što je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković svečano otvorio ovogodišnji Viroexpo, posjetitelji su mogli uživati u bogatom programu.

Na “ulicama” ovogodišnjeg međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede gosti su mogli vidjeti dobro raspoloženog domaćina Mikeša, grofa i groficu Pejačević te sajamske maskote Virka i njegovu suprugu Virku. Na sajamskoj pozornici održan je i bogat kulturno-umjetnički program.  

Uz Vladu RH, pokrovitelji sajma su i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo turizma i sporta. BiH je Zemlja partner sajma, a Županija partner Viroexpa 2023. je Ličko-senjska županija.

Organizatori i pokrovitelji sajma godinama su Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK Županijska komora Virovitica, HOK Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije i Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Tehnički organizator je Viroexpo d.o.o., a sponzor partner su Hrvatske šume.

Kako je protekao prvi dan pogledajte u našoj fotogaleriji.

(www.icv.hr, eat, foto: K. Toplak, M. Lovrenc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content