I ove godine održane tradicionalne “Čačinačke dječje maškare”: Odlične maske ispunile Hrvatski dom kulture

I ove godine, u organizaciji Turističke zajednice i pod pokroviteljstvom općine Čačinci, održane su vesele dječje maškare. Hrvatski dom kulture bio je prepun odličnih maski, bilo je tu malih bundeva, pingvina, Supermana, strašila, a poneki odrasli su se također odvažili i maskirali, onako izvan konkurencije.

Sve je započelo predstavljanjem maski i defileom pred ocjenjivačkim povjerenstvom koje su činile ravnateljica Dječjeg vrtića ”Lipa” Čađavica Ana Krmpotić, ravnateljica Osnovne škole Antuna Gustava Matoša Čačinci Kristina Krmpotić te Đurđica Jaromerski iz Udruge umirovljenika Čačinci.

Cacinacke-djecje-maskare-11-CustomDok je navedeno Povjerenstvo zbrajalo bodove, mališane i roditelje zabavljao je dvojac klaunova uz predstavu ”Klaunovska posla”. Bilo je tu pjesme, plesa, mađioničarskih trikova, žongliranja i sve interaktivno u suradnji s djecom, a posebno atraktivni bili su zajednički plesovi s djecom i roditeljima na poznati ”hoki-poki” i ”Lijepa naša Hrvatska”.

Nakon lude zabave uz klaune, Povjerenstvo je obznanilo svoju odluku koju je prenijela direktorica Turističkog ureda općine Čačinci Ana Marunica. Tako je 1. mjesto u kategoriji pojedinačnih maski osvojila “Pipi duga čarapa”, drugo mjesto osvojila je “Mala slonica”, a treće maska “Kaubojka”.

U kategoriji grupnih maski najbolje su bile “Male bundeve”, drugo mjesto osvojili su “Pingvin” dok su treće podijelile maske “Krofne” i “Doktori”. U obje kategorije sve tri prvoplasirane maske su adekvatno nagrađene, a svi posjetitelji počašćeni su krafnama i čajem. Program je vodio uvijek duhoviti predsjednik Reda vitezova Ružice grada Vlado Grgić-Crni, a nazočan je bio i načelnik općine Čačinci Alen Jurenac.

– Moram čestitati našoj Turističkoj zajednici i direktorici Ani Marunici na još jednim odlično organiziranim i pripremljenim dječjim maškarama. Zaista je bilo zabavno s puno smijeha i dobre zabave za naše najmlađe što je i bio glavni cilj ove manifestacije– rekao je Jurenac.

Cacinacke-djecje-maskare-18-CustomDirektorica Turističkog ureda općine Čačinci Ana Marunica na kraju je zaključila program uz veliku zahvalu svima.

– Hvala najviše djeci, našem dječjem vrtiću i osnovnoj školi te roditeljima djece na velikom uloženom trudu u pripremi maski. Zatim veliko hvala udruzi umirovljenika na pomoći i naravno Općini na pokroviteljstvu i podršci. Veliko hvala i klaunovima na sjajnoj predstavi i po svemu viđenom svi su jako dobro zabavili, a posebno djeca što nam je bilo najvažnije. Vidimo se zasigurno iduće godine na još luđim dječjim maškarama– zaključila je Marunica.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content