IN MEMORIAM Preminuo dr. Željko Kanižaj

Poznati virovitički umirovljeni liječnik obiteljske medicine Željko Kanižaj preminuo je jučer (petak) u 80. godini života. Tužna vijest dočekala je njegove prijatelje, poznanike i brojne pacijente, cijele obitelji koje je stručnim, profesionalnim, ali i toplim ljudskim pristupom pratio cijelog svog radnog vijeka.

Započeo ga je radeći u Medicinskom centru Virovitica, primarnoj zdravstvenoj zaštiti, kao liječnik pripravnik, a od 1976. godine radi u ordinaciji opće medicine u Virovitici. U Domovinskom ratu bio je liječnik u ratnom sanitetu.

Dana 28. veljače 1981. godine polaže specijalistički ispit te nastavlja rad kao med. spec. opće medicine. Godine 1991. imenovan je za rukovoditelja opće medicine u Virovitici, a diobom Medicinskog centra Virovitica na Opću bolnicu Virovitica i Dom zdravlja Virovitica, postaje dio tima Doma zdravlja. Početkom 1999. godine odlazi u zakup jedinice Doma zdravlja, kasnije Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije, gdje obavlja djelatnost liječnika specijaliste opće medicine sve do 31. prosinca 2009. godine, kada odlazi u starosnu mirovinu.

Tijekom svog rada Željko Kanižaj sudjelovao je u svim radnim skupinama i povjerenstvima te je bio cijenjen od strane svih djelatnika, kolega i pacijenata.
Mnogi Virovitičani i nakon odlaska u mirovinu često su ga znali pitati za liječnički savjet. Ostat će zapamćen po susretljivosti i otvorenosti za sve u potrebi.

– Povodom nenadoknadivog gubitka, ispred svih djelatnika Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije izražavam iskrenu sućut obitelji, prijateljima te rodbini- rekao je ravnatelj Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije Ivica Fotez.

Posljednji ispraćaj dr. Kanižaja bit će u ponedjeljak, 20. veljače, u 14 sati na Gradskom groblju u Virovitici.

(www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content