Isprobali ste sve prirodne recepte za rast biljaka? Ovaj je uvjerljivo najbolji

Ljubitelji biljaka uvijek tragaju za prirodnim sastojcima koji su povoljni i dostupni, a koji pomažu u njezi sobnog bilja. Living je otkrio da je infuzija za biljke, koja ih, doslovno, vraća u život, rastopljena tableta aspirina, a ističu i da je tekućina od kopriva odlična i kao prihrana i kao zaštita od brojnih štetnika. Sad imaju još jedan provjereni recept iz kućne radinosti koji ubrzava rast i cvatnju biljaka, a vrlo je jednostavan, točnije, sve što vam treba je običan kvasac.

Prihranjivanje biljaka pripravkom na bazi kvasca dat će brzo rezultate, tj., bujniji izgled sobnom bilju. Tajna kvasca leži u tome što sadrži bakterije koje su dobre za biljku, zatim fitohormone i vitamine – sve to pomaže biljci brži napredak.

Ako se želite okušati u prihrani biljaka kvascem evo što vam je činiti: Potrebno je 50 grama kvasca, 5 žličica šećera i 5 litara mlake vode. Sve sastojke pomiješajte i ostaviti dva do tri sata na toplom mjestu. Nakon toga promiješajte i pripravak je spreman za upotrebu. Zimi je dovoljno ovom smjesom zalijevati dva puta mjesečno biljku, a za vrijeme ljetnih vrućina možete to činiti svaki tjedan.

(living.vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content