Ivica Valenčak i dalje predsjednik Nogometnog središta Našice: Dodijeljena priznanja najboljima u 2022. godini

U utorak je u vijećnici Grada Našica održana izborno-izvještajna skupština Nogometnog središta Našice. Skupštini su, uz gradonačelnika Našica Krešimira Kašubu, između ostalih nazočili i glavni tajnik Športske zajednice Osječko-baranjske županije Dubravko Ižaković, ispred Nexe grupe Ivan Ergović, predsjednik Športske zajednice Grada Našica Nikola Antolović, županijski vijećnik Vanja Prošić, dopredsjednik HNS-a Ante Vučemilović- Šimunović, glavni tajnik Županijskog nogometnog saveza Željko Bel te načelnici općine Feričanci i Podgorač Marko Knežević i Goran Đanić.

Predsjednik Ivica Valenčak je otvorio skupštinu i iscrpno izložio rezultate rada prethodne godine. Potom su izglasana radna tijela gdje je sve jednoglasno i bez prigovora odlučeno.

Uslijedilo je uručenje priznanja najboljima u 2022. godini, pa su tako priznanje dobili:

Za najboljeg delegata: Danijel Hodanovac
Za najboljeg nogometnog suca: Aleksandar Vuzem
Za najboljeg trenera: Marko Žigić (NK NAŠK) i Dinko Puljić (NK FEŠK)
Za najbolje mlade nogometaše: Tomislav Topolovec (NK NAŠK) i Daniel Vuzem (NK FEŠK)
Za najboljeg nogometnog vratara: Robert Mikičić (NK NAŠK)
Za najboljeg nogometaša: Marin Kuzminski
Za najbolji nogometni klub: NK NAŠK
Za višegodišnji rad u nogometu: Mario Čiš (NK FEŠK; Emil Toplak (NK NAŠK) i Drago Bračun (NK Zagorac 1952)
Za izniman doprinos razvoju i unapređenju nogometa: Nexe d.d.
I ono najupečatljivije, nagradu za životno djelo je dobio Srećko Sobodić.

Nakon dodjele priznanja slijedio je izbor predsjednika za kojega je ponovno izabran dosadašnji, Ivica Valenčak koji je zahvalio na povjerenju i predložio novi izvršni i nadzorni odbor. Za dopredsjednike su izabrani Zvonko Šarlija i Goran Đanić, a u izvršni odbor su odabrani Vlado Mikičić, Darko Demeterfi, Nikola Antolović, Augustin Stojanović, Ivan Katavić, Ivan Cinkuš, Dražen Ibriks i Marko Knežvić, dok je novi predsjednik Nadzornog odbora Petar Đanić, a članovi Oliver Abičić i Zlatko Đuroković.

Nakon donošenja financijskog plana i programa rada nazočne je ispred HNS-a i njegova predsjednika Marijana Kustića pozdravio Ante Vučemilović Šimunović koji je čestitao nagrađenima i izabranima i poželio puno sreće u radu.

– Iz ovih izvješća je vidljivo kako ste odlično organizirani i kako našu, a i vašu organizaciju, krasi mudrost, odgovornost i vaše zajedništvo. Ovom prilikom zahvaljujem na vrlo dobroj suradnji s Gradom, vašom Sportskom zajednicom te Županijskom sportskom zajednicom i Osječko-baranjskom županijom, i mogu reći da ste među najbolje organiziranim nogometnim središtem, na čemu možemo posebno zahvaliti tajniku Karlu Kanisu – rekao je Vučemilović.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba je i ovoga puta naglasio kako dobri rezultati Nogometnog središta Našice proizlaze iz njihovog zajedništva i odgovornosti prema onomu što rade.

– Iza Nogometnog središta Našice stoji ozbiljan rad i ja vam ovom prilikom zahvaljujem na radu i trudu, pogotovo što okupljate djecu i mlade, što je cilj i samog Grada. Sport je od velike važnosti jer je on i najveći promotor grada Našica i isto tako jako važan za naše najmlađe i ovom prilikom se zahvaljujem njihovim trenerima i čestitam svim nagrađenima. Svi zajedno možemo puno učiniti za naš kraj i Grad Našice će nastaviti ulagati u klubove – rekao je Kašuba. 

Predsjednik uprave Nexe d.d. Ivan Ergović je zahvalio na dodjeli priznanja.

– Tvrtka Nexe je protekle godine objavila poziv za dodjelu donacija nogometnim klubovima Nogometnog središta Našice te nam je cilj potaknuti daljnji razvoj sporta i rad s najmlađim dobnim kategorijama lokalne zajednice – rekao je Ergović.

Glavni tajnik Športske zajednice Osječko-baranjske županije Dubravko Ižaković je pohvalio rad i doprinos Nogometnog središta Našice na području cijele županije i čestitao nagrađenima i izabranima. 

Na koncu se nazočnima obratio i Ivan Rukavina, predsjednik Nk NAŠK koji je pohvalio rad i aktivnosti Nogometnog središta Našice i posebno zahvalio gradonačelniku Krešimiru Kašuba na ulaganjima i potpori Grada, kao i jednom od najvećih sponzora za klub Nexe d.d. 

(www.icv.hr, eš; foto: E. Šubić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content