Izbornom skupštinom Društvo psihologa VPŽ počelo 16. tjedan psihologije: Za novu predsjednicu izabrali Sanju Milković Šipek

U tjednu smo posvećenom psihologiji, kojemu je želja skrenuti pozornost na ulogu psihologa u poboljšanju kvalitete naših života. Imamo li dovoljno psihologa? U kojim to životnim situacijama može biti korisno potražiti psihološku pomoć? Možemo li se naučiti biti sretni? Jesu li psiholozi postali vidljiviji u javnom prostoru?

Službeno, 16. Tjedan psihologije započeo je s preko tisuću događanja u stotinu gradova i mjesta diljem Hrvatske, uključene su stotine psihologa koji će raznim aktivnostima javnosti prezentirati sve mogućnosti psihologije u poboljšanju kvalitete života pojedinca i zajednice. Moto i ovogodišnjeg tjedna psihologije je “Čuvajmo (mentalno) zdravlje”.

Društvo psihologa Virovitičko-podravske županije od početka obilježavanja tjedana psihologije sudjeluje u ovoj manifestaciji. 16. Tjedan psihologije započeo je nešto drugačije nego inače. Održana je Izborna skupština Društva psihologa na kojoj je izabrano novo predsjedništvo društva kao i članovi tijela koje postoje u društvu. Tako je za novu predsjednicu izglasana Sanja Milković Šipek. Članove Upravnog odbora čine: Sanja Milković Šipek, Jasna Per Kožnjak, Ivana Kostelac, Marija Grundler i Antonela Šreter, a članove Nadzornog odbora: Sandra Matošina Borbaš, Sanja Jergović Lesić i Ljiljana Matošević.

Jedna od točki dnevnog reda bila je i prisjećanje na dosadašnje uspjehe i rad Društva te zahvala bivšoj predsjednici Društva Jasni Per Kožnjak na uspješnih 16 godina vodstva Društva. Osim toga Društvo iz dana u dan raste pa su primljene i dvije nove članice, Veronika Tišljar i Marta Kalenik.

16.tjedan psihologije program 1

Nakon službenog dijela i izborne skupštine, također je održana aktivnost pod nazivom „Mi sebi“ – team building za članove Društva psihologa i to u obliku radionice „Paint and wine“ u Dvorcu Janković u Suhopolju. Kroz radionicu psihologe je vodila Gordana Čurik.

Ovogodišnji tjedan psihologije trajat će do 26. veljače, a kao i uvijek prepun je raznih tema od tjelesne aktivnosti i mentalnog zdravlja, preko darovitosti učenika do toga kako se riješiti treme na razgovoru za posao, a pokriva i uzraste od najmlađe dobi.

– Čuvajte svoje mentalno zdravlje i priključite se aktivnostima u tjednu psihologije – poručuju županijski psiholozi.

(www.icv.hr, as; foto: A. Sreter)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content