Još jedna uspješna suradnja KrEdA volontera i OŠ Suhopolje: U “Veseloj knjižnici” razveselili učenike područnih škola

Danas (utorak) su učenici Osnovne škole Suhopolje – područnih škola iz Levinovca i Pepelana sa svojim učiteljicama Vanjom Lukšec i Ivanom Cenger, posjetili suhopoljsku općinsku knjižnicu “Matija Gubec”.

Dočekali su ih volonteri Udruge KrEdA, koji su im kroz kratko izlaganje predstavili dugogodišnju povijest ove knjižnice i upoznali ih s načinima funkcioniranja i odjelima koje mogu vidjeti i istražiti. Nakon kratke edukacije u snalaženju unutar knjižnice, svatko je od učenika izrekao svoju omiljenu temu i u skladu s tim su pronašli knjige koje ih zanimaju.

Nakon toga, pristupili su istraživačkom radu i proučili detalje i zanimljivosti o temi koju su odabrali (od nogometa, preko cvijeća i drveta magnolije do morskog svijeta). Nakon mini “javnog govora”, kojim su prezentirali svoj rad, učenici su nagrađeni multifunkcionalnim straničnicima i primjercima dječjeg časopisa Smib.

Dva školska sata brzo su prošla u dobrom raspoloženju, a učenicima se posebno svidio novouređeni dječji odjel. Učiteljice su pohvalile aktivnost i sadržaje koje su im volonteri priredili i zahvalili na veselom druženju u “Veseloj knjižnici”, uz dogovor za nove susrete i edukacije.

Suhopoljska knjižnica je premještena na novu adresu (Trg sv. Terezije 10) i uz volonterski angažman članova Udruge KrEdA, dostupna je mještanima svaki radni dan od 7 do 15 sati, a utorkom i četvrtkom i u poslijepodnevnom terminu do 19 sati.

-Veseli nas da su učitelji i djeca odlučili posjetiti našu knjižnicu i da smo dobili pozitivne povratne informacije. Naša je misija “zaljubiti djecu u čitanje” i ovakve volonterske akcije i druženja na različitim kreativnim radionicama i “Pričopričaonicama”, koje su dio strategije kojima to pokušavamo ostvariti. Zahvalni smo svim entuzijastima koji nam pomažu u organizaciji i provedbi ovih aktivnosti, kao i našoj Općini koja je pomogla u opremanju dijela prostora. Pozivamo sve da se i sami uvjere kako sada naši sumještani stvarno imaju prostor koji je primjereniji knjižnici i svojim uređenjem poziva na čitanje i uživanje u pisanoj riječi – poručuju iz Udruge KrEdA.

(Udruga KrEdA)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content