KINO PITOMAČA Ovog vikenda pogledajte kazališnu predstavu “Budala za večeru”, triler “Medvjed na kokainu” te animirani film “P’astanian i tri njušketira”

Ovog petka, 24. veljače, u Kinu Pitomača očekuje vas predstava Kazališta Virovitica pod nazivom “Budala za večeru” po tekstu Francisa Vebera u režiji Draška Zidara s početkom u 19.30 sati.

U subotu, 25. veljače u 19 sati, na rasporedu je kino projekcija filma “Medvjed na kokainu”. 

U nedjelju, 26. veljače s početkom u 17 sati, pogledajte animirani film “P’astanian i tri njušketira” sinkroniziran na hrvatski jezik.

BUDALA ZA VEČERU

Radnja predstave se vrti oko skupine prijatelja i okrutne igre koju igraju. Na večere, koje organiziraju jednom tjedno, zadatak im je dovesti najveću “budalu” koju mogu pronaći, a sve u cilju kako bi im ta osoba poslužila kao izvor ismijavanja. Na kraju večeri, kada “gosti” odu, skupina prijatelja bira među sobom pobjednika, odnosno onog tko je na tradicionalno druženje doveo najveću budalu. Na nesreću ovo je samo komedija zabune, a ne stvarni život koji na komičan i pomalo poučan način potvrđuje izreku: Put u pakao popločen je dobrim namjerama..U predstavi igraju: Goran Koši, Sara Lustig, Goran Vučko, Iva Slavić, Silvijo Švast i Draško Zidar.

MEDVJED NA KOKAINU

Izvorno ime: Cocaine Bear

Redatelj: Elizabeth Banks

Žanr: triler

Uloge: Ray Liotta, Keri Russell, Alden Ehrenreich, Margo Martindale, Kristofer Hivju

Trajanje filma: 95 min

Godina: 2023.

Država: SAD

Sadržaj filma: Priča o kokainskom medvjedu kreće od incidenta iz prosinca 1985. godine. Ozloglašeni i ranije osuđivani krijumčar droge, koji je također bio i bivši službenik za narkotike, upravljao je avionom kada je shvatio da je njegov teret pretežak. U pokušaju da olakša svoj teret, iz aviona je ispustio torbu punu kokaina. Pilot je tada odlučio pojuriti za robom, ali, nakon pokušaja otvaranja padobrana, nije uspio i pao je u smrt. Ovo se možda već čini kao luda priča, ali zapravo je tek početak. Torba s kokainom, vrijedna gotovo petnaest milijuna američkih dolara, tada je pala u ruke 175 kilograma teškog američkog crnog medvjeda koji ju je odlučio pojesti. Film prati događaje s medvjedom koji je, pod ovim nevjerojatnim utjecajem, krenuo u ubilački pohod potaknut drogom.

P’ASTANIAN I TRI NJUŠKETIRA – SINK

Izvorno ime: D’Artacán y los tres Mosqueperros

Redatelj: Toni Garcia, Stephen Hughes

Žanr: animirani, obiteljski

Uloge: Ronald Žlabur, Ervin Baučić, Slavko Juraga, Aleksandar Cvjetković, Ana Magud,

Goran Malus, Jasna Bilušić, Ivan Glowatzky, Lovro Juraga, Adnan Prohić

Trajanje filma: 84 min

Godina: 2021.

Država: Španjolska

Sadržaj filma: Temeljena na slavnom romanu “Tri mušketira” i smještena u 17. stoljeće, ova nevjerojatna animirana avantura prati mladog štenca P’Astaniana koji putuje u velebni Pariz i nada se da će ispuniti svoj san da postane jedan od slavnih zaštitnika kralja. P’Astanian je mladi mačevalac koji sanja pridružiti se legendarnim Njušketirima. Nakon što je dokazao svoje vještine i stekao njihovo povjerenje, on i Njušketiri moraju obraniti kralja od tajne zavjere zlog kardinala koji želi preuzeti vlast. Budući da nitko drugi ne može spasiti situaciju, P’Astanian i njegovi novostečeni prijatelji, talentirani mačevaoci, kreću u avanturu kako bi bili spasili kralja i oslobodili regiju.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content