KlavOS – 1. Međunarodni pijanistički seminar u Osijeku: Danas koncert najboljih polaznika Škole

Glazbena škola Franje Kuhača Osijek, koja je prošle godine proglašena najboljom glazbenom školom u Hrvatskoj, u suradnji s Glazbenom mladeži Osijek, s početkom ove godine nastavlja organizirati sjajne koncerte i usavršavanja.

Tako je upravo pokrenula Međunarodnu glazbenu školu u Osijeku, što je prvi takav projekt na području Slavonije i Baranje i susjednih država.

Projekt je zamišljen u obliku višednevnih intenzivnih edukacija i individualnog rada s nadarenim učenicima iz Republike Hrvatske i šire te je i poziv upućen eminentnim pedagozima iz Hrvatske, Srbije i Slovenije kako bi radili s učenicima, njihovim mentorima i pedagozima osnovnih i srednjih glazbenih škola.

Otvaranje 1. Međunarodne škola klavira, odnosno Međunarodni pijanistički seminar – KlavOS upriličeno je u četvrtak navečer u prostoru Arheološkog muzeja Osijek, i to koncertom uvaženog profesora i pijaniste Rubena Dalibaltayana, profesora Muzičke akademije Zagreb. Sudionike je pozdravila i ujedno otvorila KlavOS pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje o mlade Osječko-baranjske županije Miranda Glavaš-Kul.

Program KlavOS koji se odvijao u prostorijama Glazbene škole Franje Kuhača od 10. do 12. veljače 2023. godine, sadržavao je seminare s učenicima osnovnih i srednjih glazbenih škola iz Hrvatske i inozemstva koje je održao prof. Vladimir Babin, također s Muzičke akademije u Zagrebu, prof. Rita Kinka s Akademije umetnosti iz Novog Sada te prof. Konstantin Krasnitski s osječke Umjetničke akademije.

Danas, 12. veljače će biti održan koncert najboljih polaznika Škole.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content