Kreativnim maskama i šetnjom gradom virovitički “Nazori” obilježili 40. školski maskenbal

Danas (subota) ujutro, pred Osnovnom školom Vladimir Nazor Virovitica skupila se zanimljiva “družina”. Vještice i vile, vampiri i superjunaci te nogometaši i kauboji samo su neki od likova koje su povodom tradicionalnog i jubilarnog maskenbala “oživjeli” učenici nižih razreda osnovne škole.

– Razredna nastava Osnovne škole Vladimir Nazor Virovitica danas održava 40. maskenbal po redu. To su svojedobno započele naše učiteljice. Neke su danas u mirovini, nekih više nema, ali mi ih se sjećamo s velikim srcem i ljubavlju. Nadamo se da ćemo potjerati zimu i da ćemo ovom bukom i smijehom istjerati sve ono što ne valja i sve što je iza nas. Svatko si je masku odabrao prema onome što osjeća i voli, zajedničko nam je srce, a ljubav za sve je tema – poručuju iz OŠ Vladimir Nazor Virovitica.

U dobrom raspoloženju i predvođena učiteljicama, vesela povorka krenula je u obilazak grada. Prva stanica bila im je nova fontana u centru grada, oko koje su zamaskirani mališani otpjevali svojevrsnu himnu poklada “Mi smo male maškare”. Iduće odredište bio im je Dvorac Pejačević, ispred kojeg su pozirali za zajedničku fotografiju.

Nakon šetnje svojim gradom, osnovnoškolci su se vratili u prostorije virovitičkih “Nazora” gdje su se okrijepili i ugrijali toplim čajem i ukusnim krafnama.

(www.icv.hr, eat, foto: E. Aragović Turkalj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content