Nakon nekoliko godina stanke DVD i Mjesni odbor Dolci organizirali svoje tradicionalne maškare

Nakon nekoliko godina stanke, DVD i Mjesni odbor Dolci organizirali su svoje tradicionalne maškare. Sve je počelo okupljanjem maski ispred vatrogasnog doma, a potom je pokladna povorka prošla kroz mjesto uz salve oduševljenja mještana koji su ih dočekivali okrjepom gotovo na svakoj ”ćupriji”.

Posebno atraktivna bila je maska pod nazivom ”LET 3 s infuzijom” koja je predstavila danas popularnu pjesmu ”Mama ŠČ” i izazvala oduševljenje i smijeh na svakom koraku.

Nakon povratka pokladne povorke kod vatrogasnog doma, spaljen je fašnik kao svo zlo mjesta Dolci, a potom je u domu održana velika pokladna zabava uz proglašenje pobjednika i veseli ples srca.

– Hvala svim sponzorima, kojih je doista bilo puno, što su nam pomogli u organizaciji i pripremi naših maškara, jer bez njihove pomoći to ne bi bilo moguće. Svi smo se ludo zabavili, bilo je puno smijeha i barem na jedan dan smo svi zajedno zaboravili na užurbanu svakodnevicu i opustili se. Hvala svim posjetiteljima koji su došli podržati ovu našu malu manifestaciju i mještanima Dolaca koji su nas počastili putem kroz selo i bili velika podrška – poručili su organizatori maškara.

U Dolcima je bilo 50-ak maškara, od djece do odraslih, a na kraju je kao pobjednik proglašena maska ”Luda baba”. Drugo mjesto osvojila je ”Indijanka”, a kod djece prvo mjesto osvojila je maska ”Strašilo”. Veselo je bilo i na plesu srca.

Za sve je organizator osigurao vrijedne nagrade, a odlična, luda i vesela atmosfera kompletnog dana najbolja je pozivnica i za iduću godinu.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content