Osječki ju jitsu klub Tatami u Varaždinu obranio naslov viceprvaka Hrvatske: U slavonsku metropolu vratili se s 13 zlatnih, 9 srebrnih i 8 brončanih medalja

Još jednom su mladi borci i borkinje Ju jitsu kluba Tatami iz Osijeka dokazali svoj prestiž na hrvatskoj jiu jitsu sceni obranivši naslov viceprvaka Hrvatske.

Naime, članovi osječkog borilačkog kluba proteklog vikenda nastupili su na Prvenstvu Hrvatske za mlađe uzraste 2023. u Varaždinu, gdje su u konkurenciji 247 natjecatelja iz 14 hrvatskih klubova ponovno, kao i prethodne godine, osvojili drugo mjesto.

Prvenstvo Hrvatske za mlađe uzraste održano je u sportskoj discipline Ne-waza, za skupine U-8, U-10, U-12, U-14, U-16, U-18 i U-21, a plasman na domaćem prvenstvu preduvjet je odlaska na European Championship U-16, U-18, U-21 u francuskom gradu Verquin koje će se održati od 10. do 12. ožujka 2023. godine.

– Izrazito sam zadovoljan pokazanim znanjem i vještinom naših mladih boraca i borkinja u Varaždinu. Ponovno je izašla na vidjelo kvaliteta te svakodnevni trud i rad cijelog tima. Proteklo natjecanje samo je stepenica prema daljnjim uspjesima i zacrtanim ciljevima. Vjerujem kako ćemo se sa europskog prvenstva u Francuskoj vratiti s nekom od osvojenih medalja- rekao je Marko Jovanović, jedan od trenera koji je zajedno s glavnim trenerom Andrejem Jovanovićem bio podrška osječkim natjecateljima i natjecateljicama na državnom prvenstvu u Varaždinu.

Na natjecanju je nastupilo 39 natjecatelja i natjecateljki osječkog kluba Tatami, a osvojili su ukupno 13 zlatnih medalja, 9 srebrnih i 8 bronci.

Zlatom su se okitili Stribor Kelava, Leon Figecki, Bruno Stojić, Mislav Čagljević, Andrija Vukašinović, Grgur Mikulić, Mark Jobst, Teo Vuletić i Toni Matković koji je nastupio u dvije kategorije i osvojio dva zlata.

Treba napomenuti i kako je borac Mark Jobst treći put za redom prvak države u kategoriji do 55 kilograma, dok je Teo Vuletić četvrtu godinu za redom državni prvak u kategoriji do -81 kilogram.

Od djevojčica zlato su uzele Luna Balaić, Larisa Lončar i Paula Majhen koja je također državna prvakinja treću godinu za redom.

Srebro su osvojili Ante Mihaljević, Luka Bacalo, Luko Mikulić, Max Petrlić, Petar Zrno, Dinko Burazin, Hana Pejić, Ana Batrnek i Dino Hraško.

Bronca je pripala Franu Marolinu, Nikoli Balogu, Borni Vukašinoviću, Vidi Kordić, Niki Vrbanić, Petri Čuturi i Maji Pataki.

Na natjecanju su još nastupili Stipe Požega, Filipo Šilovinac, Karlo Valentić, Stjepan Baričević, Tin Jamnić, Ivano Mehičić, Fran Kordić, Lovro Tubanjski,Teo Rošoci, ali na žalost se nisu okitili medaljom no, prema riječima trenera, pružili su ravnopravan otpor i odlično odradili borbe. Ipak, odluke sudaca “prevagnule su na drugu stranu”.

-Od osnutka kluba 2018. godine, Tatami je među prva tri u Hrvatskoj, s tim da se u samo prvoj godini postojanja popeo na tron osvojivši prvo mjesto i time postao najbolji klub u Hrvatskoj. Ostanak u vrhu jiu jitsu ljestvice proteklih godina samo je potvrda kako se u klubu radi kvalitetno. To su naši natjecatelji dokazali na ovom državnom prvenstvu prezentirajući svoje vještine, znanje i tehniku. Od nas se jedino, da kažemo boljima, pokazao zagrebački klub, no s obzirom na njihove financijske resurse, adekvatnije uvjete treniranja i potporu gradskih sportskih organizacija, to ni ne iznenađuje – kaže trener kluba Tatami Andrej Jovanović koji je uputio i čestitke pobjednicima.

Ujedno se zahvalio vjernim navijačima i svima koji su pružili podršku klubu Tatami, ne samo prilikom odlaska na državno natjecanje već i za konstantno sudjelovanje i praćenje rada članova JJ kluba Tatami Osijek.

Iako skromnijih mogućnosti treniranja, osječki klub Tatami može se pohvaliti europskim i svjetskim uspjesima jer je iznjedrio viceprvaka Europe u prošloj godini, Marka Jobsta, koji je ujedno zauzeo i 7. mjesto svjetske jiu jitsu ljestvice.

Ove godine Mark Jobst odlazi sa svojim suborcima Teom Vuletićem, Tonijem Matkovićem i Paulom Majhen na europsko natjecanje početkom ožujka pa su nakon hrvatskog natjecanja odmah prionuli na intenzivnije pripreme.

One koji se budu plasirali na europskom, očekuje svjetsko natjecanje u Kazahstanu (World Championshop U-16, U-18, U-21) od 24. do 28. kolovoza 2023. godine.

(www.icv.hr, tj)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content