Ovog vikenda održat će se 26. Viroexpo: Posjetitelje za ulaznicu od 1 euro čeka bogat sadržaj i više od 500 izlagača na 21 tisuću kvadrata

Više od 21 tisuću kvadrata vanjskog i unutarnjeg prostora sajma popunjeno je do posljednjeg mjesta, rečeno je na danas (utorak) održanoj konferenciji za medije uoči održavanja 26. Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo. 

– Ovaj naš sajam se pokazao kao pokretač gospodarskog razvoja naše županije. On je prilika za razmjenu iskustava, ideja i sklapanje poslova. Jednako tako sajam obilaze i brojni posjetitelji sa svojim obiteljima, razgledaju ponudu domaćih izlagača, ali i inozemnih. Ove godine zemlja partner sajma je Bosna i Hercegovina, a županija partner Ličko-senjska županija, a koje će se predstaviti sa svojom turističkom, eno i gastro ponudom – rekao je župan Igor Andrović, naglasivši kako je cijena sajamske ulaznice 1 euro.

– Dok su svi zaokruživali cijene na više, mi smo zaokružili na manje. Prvenstveno je to zbog onih ljudi koji sajam vole posjetiti sva tri dana jer naš sajam kroz sva tri dana nudi različite sadržaje, a tako će biti i ove godine – rekao je Andrović. 

IMGL2487
Foto: K. Toplak

Uz Virovitičko-podravsku županiju i Grad Viroviticu, organizatori i pokrovitelji sajma su i HGK Županijska komora Virovitica, HOK Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije te Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Pokroviteljstvo su potvrdili i Vlada RH, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo turizma i sporta, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja te Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Tehnički organizator je Viroexpo d.o.o. Sponzor partner su Hrvatske šume.

– Koliki je značaj Viroexpa govori i to što će na otvorenju nazočiti predsjednik Vlade Andrej Plenković, što je velika potpora, s obzirom da naš sajam spada među najveće sajmove u Republici Hrvatskoj. Ove godine smo odlučili uvesti promjenu što se tiče zabavnog dijela, naime počet će tek od 15 sati kako bi do tada izlagači u tišoj atmosferi mogli poslovati i dogovarati moguće suradnje. Odlučili smo izaći ususret i izlagačima koji žele poslovati i posjetiteljima koji se žele zabaviti, nismo htjeli izgubiti “sajam s dušom” koji pruža ono što drugi sajmovi nemaju – rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

IMGL2524
Foto: K. Toplak

Ove godine na Viroexpu će sudjelovati više od 500 izlagača, naglasio je direktor sajma Bojan Mijok.

– Posljednji sajam smo održali u rujnu 2022. godine, a koji smo bili dužni našim izlagačima od 2020. godine. Rujan kao termin se nije pokazao kao najbolje rješenje pa se vraćamo u naš izvorni termin, veljaču, a tako će ostati i u budućnosti. Ove smo godine reorganizirali prostor sajma i dobili prostor za više izlagača. Raspolažemo s vanjskim izložbenim prostorom od 15 tisuća kvadrata, tisuću kvadrata natkrivenog prostora i 5.200 kvadrata unutarnjeg prostora. Tako da na do sada najvećem vanjskom izložbenom prostoru posjetitelje očekuju najprestižnije marke i najbolji distributeri u poljoprivrednoj mehanizaciji i opremi. Ove godine također imamo stručna predavanja u Tehnološko-inovacijskom centru koja smo organizirali u razgovoru s poljoprivrednicima i gospodarstvenicima, a koja se tiču tema za koje su iskazali da su im potrebne. I ove su godine s nama naši stalni izlagači, Bosna i Hercegovina kao zemlja partner, te druge zemlje iz okruženja Slovenija, Mađarska, Slovačka, Srbija, Makedonija, Italija, Austrija, a najavio se i Azerbajdžan – rekao je Mijok istaknuvši da je interes izlagača za sudjelovanjem na sajmu jednak onom rekordnom održanom 2019. godine, prije izbijanja pandemije.

Foto: K. Toplak
Foto: K. Toplak

(www.icv.hr, mp; foto: K. Toplak)

pano page 0001 1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content