Pljusak snijega nakratko zabijelio Viroviticu: Trenutne “minuse” uskoro će zamijeniti proljetne temperature

Virovitica se jutros probudila na -7°C, Bilogora -5,9°C, Slatina -4,8°C, a Papuk -9,8°C. Trenutne, dnevne temperature, kao i jučer, nisu se previše odmaknule od ništice.

Uz izmjenu oblačnih i sunčanih razdoblja, tijekom prijepodneva Viroviticu je zabijelio kratkotrajan snijeg. “Pljusak” snijega u kratkom vremenu stvorio je vrlo tanak snježni pokrivač.

Tijekom četvrtka ne očekuje se značajnija promjena vremena. Temperature slične današnjima. No, tijekom petka, subote i nedjelje stiže promjena vremena. 

Očekujemo okretanje vjetra sa sjevernih na južne smjerove. Uz više oblaka moguće su slabe oborine.

Temperature zraka u porastu, osobito tijekom dana kada će ponegdje temperature zraka rasti do 8°C ili koji stupanj više. Tijekom jutra i večeri ponegdje očekujemo kratkotrajnu maglu ili sumaglicu.

Tjedan koji je pred nama trebao bi obilježiti topliji vremenski period u odnosu na ovaj sada. Temperature zraka bi u najtoplijem dijelu dana ponegdje mogle dosezati 15°C. Po trenutnim izračunima numeričkih prognostičkih modela trebalo bi se zadržati suho. Tijekom jutra i večeri ponegdje očekujemo kratkotrajnu maglu ili sumaglicu.

Do kraja veljače se ne treba nadati osjetnijem padu temperature zraka ili snijegu ako je vjerovati izračunima na „duge“ staze. Što ne znači da tijekom ožujka neće biti hladnijih prodora na koje smo navikli proteklih godina.

(www.icv.hr, kp; foto: T. Szabo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content