Pohod strašnih buša kroz Baranju: “Tjeranje zime” uz koncert gajdaša, paljenje ulica, besplatni grah, maskenbal i druge zanimljivosti

Od 17. do 22. veljače lipe i strašne buše caruju Baranjom, a vrhunac će biti u Dražu ove subote gdje će baranjske buše pratiti čak dvadesetak gajdaša, najavljuju organizatori KUD Baranjski šokci i Turistička zajednica općine Draž.

Neizostavan dio bogate kulturne baštine podunavske šokadije u Baranji su lipe i strašne buše. Ove godine nikad bogatija proslava tjeranja zime nudi zaista velik i raznolik program od međunarodnog susreta gajdaša, izložbe posvećene gajdama, šokačkog bala uz pratnju gajdaša, pohod lipih i strašnih buša pratnju dvadesetak gajdaša, maskenbali i paljenja ulica. Sve to čeka posjetitelje u baranjskim mjestima Draž, Gajić, Topolje i Duboševica.

Program počinje u petak 17. veljače u Duboševici Međunarodnim susretom gajdaša, odnosno koncertom gajdaša iz Bugarske, Hrvatske, Mađarske, Slovačke, Austrije i Njemačke. Uz izložbu “Baranja – kolijevka gajdaša u Hrvatskoj” dan će završiti Šokačkim balom, a za dobru plesnu glazbu pobrinuti će se Orkestar Mišina.

U subotu (18. veljače) u podne s Trga Stipe Đurina u Dražu, buše kreću u pohod kroz Draž i Gajić, a pratit će ih Narodni orkestar “Eurokrem”. Povorka završava paljenjem ulica u Gajiću kod Doma kulture.

Za 20 sat predviđena je zabava pod maskama uz Royal band, u Domu kulture u Dražu, za cijenu ulaznice je 3 eura.

Nedjelja (19. veljače) će također biti obilježena maskenbalom, ovaj put u Topolju uz TD band i istu cijenu ulaznica od 3 eura. Buše svoj strašni pohod nastavljaju kroz Topolje u ponedjeljak i utorak (20. i 21. veljače), a cijeli program završit će paljenjem ulica u Dražu, uz dobru zabavu i besplatan grah za sve okupljenje.

(www.icv.hr, tj, foto: TZ Draž)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content