Pretkadetkinje ŽKK Virovitice zaledile Podravac iz Virja na –56 i osigurale polufinale Prvenstva Regije Sjever

Nakon iznenađujuće visoke pobjede u Virovitici, dugo se očekivala uzvratna utakmica između košarkašica iz Virovitice i Virja.

Podravac iz Virja, predvođen košarkaškom reprezentativkom Ivom Šoš, godinama je bio nepremostiva prepreka za Virovitičanke, no čini se kako je utakmica u listopadu promijenila trendove jer su tada Virovitičanke s više od trideset koševa razlike ispratile Virjanke.

Igračice Podravca očekivale su da će na domaćem parketu uspjeti uzvratiti Virovitičankama za viskok poraz i u tome su donekle uspjevale u prvoj četvrtini koja je završila u egalu rezultatom 15:15. Respekt prema Podravcu, koji redovito igra polufinala Prvenstva Hrvatske, na početku je rezultirao velikom broju neprisiljenih grešaka Virovitičanki, no nakon pauze između četvrtina gošće su ubacile u brzinu više i protutnjale kroz Virje.

Trener Robert Fritz upozorio je prije svega na propuste u obrani, ali i u organizaciji napada, što je rezultiralo s velikih 21:6 u drugoj četvrtini. Treća četvrtina protekla je u istom ritmu kao i druga, završila je rezultatom 23:4, što je bio signal da polovinom te četvrtine trener domaćih izvadi iz igre reprezentativku Ivu Šoš što je prouzročilo nastavak dominacije Virovitičanki.

U posljednoj četvrtini prednost je i dalje rasla do konačnih 87:31, odnosno 56 koševa razlike. Ovom pobjedom Virovitičanke su osvojile prvo mjesto u grupi B i osigurale polufinale Prvenstva Regije Sjever koje će se igratu u subotu 18. veljače u dvorani OŠ Vladimir Nazor u Virovitici.

Trener Robert Fritz bio je iznimno zadovoljan učinkom svojih djevojaka.

– Kao prvo, moram pohvaliti borbenost djevojaka. Svakog trenera posebno veseli kada vidi da se njegova igračica nakon pogreške nastoji što prije vratiti u obranu i ispraviti učinjeno. To je ono što je prije svega obilježilo današnju utakmicu uz osjećaj da su djevojke odlična klapa i dišu jedna za drugu. Sada nam predstoji polufinale u subotu i novi izazov. Nadamo se da ćemo uz podršku svojih vjernih navijača, koji su i danas bili u Virju, uspjeti pobjedom osigurati finale, odnosno doći na korak od plasmana na poluzavršnicu Prvenstva Hrvatske.

ŽKK Podravac Virje – ŽKK Virovitica 31:87

ŽKK Virovitica: Alisa Lovreković 16 (1×3), Lana Bajivić 4, Ena Salajić 8, Dora Blažičević 10, Nika Gverić 21 (5×3), Maja Lena Bucifal 9, Margareta Cenger 11 i Tena Tolušić 8,

(www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content