Radio u fokusu: Posjetila nas je Medijska skupina KKG s pravom javnosti u Virovitici

Radio kao medij, njegov značaj u 21. stoljeću, važnost brzine informacija, vrste programa, emisije i vijesti – o svemu tome razgovarali su učenici Medijske skupine Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici i djelatnici Informativnog centra.

Medijska skupina predvođena mentorom Božidarom Biondićem posjetila je jučer (četvrtak) ICV kako bi se pobliže upoznala s radijem, čiji se međunarodni dan obilježava u ponedjeljak, 13. veljače.

ICV radio je jedan od ukupno tri platforme naše medijske kuće. Mladi novinari posjetili su i našu redakciju Virovitičkog lista, portala icv.hr i otkrili kako izgleda glavni i pomoćni studio ICV radija.

U razgovoru s voditeljem Tomislavom Maločom, tehničkim realizatorom Marijem Feketijom i urednicom Marijom Lovrenc saznali su kako nastaju vijesti, reklame te informativni dio programa. U razgovoru o utjecaju tehnologije, prisjetili smo se vremena kada se glazba puštala s gramofonskih ploča u programu, a kasnije i kazeta, pa su članovi Medijske skupine  vidjeli i našu bogatu fonoteku. 

Zahvaljujemo mladim kolegama i mentoru na posjeti i zainteresiranosti za radio te im u stvaranju i radu želimo puno uspjeha!

(www.icv.hr, foto: Medijska skupina KKG s pravom javnosti u Virovitici)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content