ROKOVO 2023. U Viroviticu dolaze Crvena jabuka, Opća opasnost, Divlje jagode i Najbolji hrvatski tamburaši

Na ovogodišnjoj proslavi Dana grada Virovitice – Rokovo 2023., koja će se u organizaciji Grada Virovitice i Turističke zajednice grada Virovitice održati od 13. – 16. kolovoza nastupit će Crvena jabuka, Opća opasnost, Divlje jagode i Najbolji hrvatski tamburaši. Doznajemo to od direktorice TZ Grada Virovitice Katarine Đurđević.

– Cjelokupni program Rokova objavit ćemo u mjesecima koji slijede. Pozivam sve da dođu u Viroviticu u kolovozu i da s nama proslave blagdan našeg zaštitnika sv. Roka i Dan grada Virovitice – Rokovo 2023. – rekla je direktorica Turističke zajednice grada Virovitice Katarina Đurđević.

Bend Opća opasnost svima je dobro poznati hrvatski rock sastav iz Županje kojeg su 1992. godine osnovali Slaven Živanović – Žiža i Pero Galić. Za sve posjetitelje izvest će brojne hitove na koncertu kojim se 13. kolovoza otvara ovogodišnja manifestacija proslave Dana grada Virovitice –  Rokovo 2023.

Divlje jagode, čija karijera traje od davne 1977. godine ostavile su trajni pečat u heavy metal i hard rock glazbi na ovim prostorima zahvaljujući pjesmama s kojima se identificiraju, kako nove i nadolazeće generacije, zasvirat će 14. kolovoza.

Najbolji hrvatski tamburaši, jedan od najznačajnijih tamburaških sastava u Hrvatskoj, svoj glazbeni uspon, tada pod imenom Zlatni dukati, započeli su 1. srpnja 1987. godine. Od 2000. godine stalni član sastava je i Virovitičanin Denis Špegelj koji je 2021. godine dobio i Zahvalnicu Grada Virovitice za iznimne rezultate u glazbenoj djelatnosti. Dio bogatog glazbenog repertoara Najboljih hrvatskih tamburaša kojim i nakon 30 godina i više od 30 albuma vjerno čuvaju i promoviraju izvornu tamburašku glazbu posjetitelji će moći čuti 15. kolovoza.

A prepoznatljiv Žerin vokal, svima dobro znane starke i još puno puno toga, najbolje opisuju legendarnu Crvenu jabuku, koja će Virovitici uputiti prekrasnu rođendansku glazbenu čestitku na 16. kolovoza. Građani Virovitice i brojni gosti iz cijele Hrvatske tako će, uz drugi sadržaj, kroz četiri dana moći uživati u poznatim glazbenim hitovima u srcu Virovitice.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content