Rukometaši Orahovice glatko slavili nad Osijekom II u 10. kolu 2. HRL istok: Rotim najefikasniji s 11 zgoditaka, Sambolec odličan na golu

Rukometaši Orahovice više nego uspješno startali su u nastavak sezone 2. HRL Istok. Na svom su parketu u 10. kolu glatko svladali ekipu Osijeka II s +9, rezultatom 31:22.

Prve tri minute susreta protekle su nervozno bez pogodaka s obje strane, a onda je svoju seriju otvorio odlični orahovački pivot Tomislav Rotim s dva brza pogotka nakon odličnih proigravanja na crtu Kiša i Horvateka.

Nastavio je Kiš sa svoja dva pogotka i tu se već vidjelo da će iskusnija domaća momčad voditi glavnu riječ. Do sredine poluvremena mlada se momčad Osijeka ipak nije dala i držala koliko-toliki priključak na dva razlike, a onda je na vrata domaćih stao mladi Patrik Sambolec. Nekoliko vrhunskih obrana, uključujući “zicere” s crte, donijele su momčadi trenera Marka Cingela +4 na odmoru (16:12).

U drugom djelu ista slika, Rotim zabija s crte, a Sambolec nastavlja gdje je stao i vrlo brzo Orahovica serijom od 5:0 odlazi na nedostižnih +9 (21:12). Do kraja su iskusni domaćini održavali rezultat i zasluženo slavili. 

Najefikasniji u domaćim redovima bio je Tomislav Rotim s 11 pogodaka, a po 6 su dodali Domagoj Kiš i Marin Poljak.

– Moram priznati da je ovo bila lakše pobjeda od očekivanog. Osijek ima jako puno izvrsnih, potentnih mladih igrača, ali mi smo odigrali jako dobro, čvrsto u obrani i imali smo odličnog Samboleca na vratima, a u napadu smo bili raznovrsni i ubojiti. Čestitke mojoj ekipi na novim vrijednim bodovima– rekao je trener Orahovice Marko Cingel.

Ovom pobjedom Orahovica je učvrstila treće mjesto s 14 osvojeni bodova, a u slijedećem kolu Orahovica će u Slavonski Brod kod momčadi Broda.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content