Širokopojasni interenet stiže u više od 9.000 kućanstava u 7 općina Osječko-baranjske županije

Brzi i ultrabrzi širokopojasni pristup internet imati će uskoro, odnosno do kraja godine, sedam općina u Osječko-baranjskoj županiji. Riječ je o projektu koji provodi HT u suradnji s Osječko-baranjskom županijom, a koji je predstavljen danas (10. veljače) u Osijeku.

Projektom izgradnje mreže sljedeće generacije bijelih područja bit će obuhvaćeno oko 9.600 kućanstava u općinama Antunovac, Čepin, Erdut, Ernestinovo, Šodolovci, Vladislavci i Vuka.
Radi se o tzv. bijelim područjima koja nisu komercijalno isplativa, pa će mreža biti otvorena i svi će korisnici uslugu moći kupovati od bilo kojeg operatera.

Mreža je skoro gotova, a prvi će se korisnici (u Općini Antunovac) moći priključiti u idućih mjesec dana, pa sve do kraja ove godine.

Prema riječima izvršnog direktora u HT-u Milana Medena, izgradnja nove mreže omogućiti će postizanje brzine veće od 100 Mbit/s, dok je do sada ta brzina bila manje od 30 Mbit/s.

Trenutno je u Hrvatskoj u provedbi 13 takvih HT-ovih projekata koji će 150.000 adresa povezati brzim internetom. Njihova ukupna vrijednost je 108 milijuna eura, a sufinancirani su sredstvima Europske unije.

(www.icv.hr, tj, foto: OBŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content