Tko je investitor buduće tvornice za proizvodnju medicinskih protetskih dijelova, mikročipova i matičnih ploča za auto industriju u Osijeku?

Iako projekt još nije predstavljen javnosti, a o investitoru se tek nagađa, priča o izgradnji tvornice za proizvodnju medicinskih protetskih dijelova, mikročipova i matičnih ploča za auto industriju, uzburkala je osječku javnost.

Naime, tvornica bi trebala biti izgrađena na području osječke Industrijske zone Nemetin a njoj bi trebalo biti zaposleno oko 1.700 radnika.

Zbog ugovora o tajnosti podataka, iz osječke gradske uprave nisu mogli službeno komentirali nove investicijske planove kao ni medijske napise kako je riječ o američkom investitoru.

Navodno se sa zainteresiranim ulagačem počelo kontaktirati još početkom mandata aktualne osječke gradske uprave, a gradonačelnik Ivan Radić nekoliko puta se i sastao s predstavnicima ulagača. Očekuje se da će uskoro s ulagačima i službeno predstaviti projekt.

Prema informacijama sa internetskih stranica Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, gdje je objavljen zahtjev za ocjenu o potrebi procjene utjecaja na okoliš, kao investitor navodi se tvrtka Log Expert Five registrirana u Zagrebu.

Ta bi tvrtka na oko 170 tisuća četvornih metara osim proizvodne građevine, izgradila i skladišne, servisno-tehničke, uredske i druge prateće objekte. Generalno, radi se o visokotehnološkoj industriji.

Prema neslužbenim informacijama, investitor se prije ulaska u projekt, raspitivao o uvjetima ulaganja u nekoliko industrijsko-poslovnih zona, te je analizirao kapacitete i mogućnosti obrazovnih ustanova na osječkom području te tržište radne snage u Hrvatskoj i susjednim zemljama.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content