U Kladarama predstavljene financijske potpore Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za 2023. godinu

Danas (utorak) je u Poduzetničkom inkubatoru u Kladarama održano predstavljanje financijske potpore Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za 2023. godinu.

Radionicu je vodila Danijela Handraka, rukovoditeljica Odsjeka aktivne politike zapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Virovitica te Vera Petrinjak, rukovoditeljica Odsjeka za poslodavce u Virovitičko-podravskoj županiji.

-Pokrenuli smo ciklus predstavljanja mjera aktivne politike zapošljavanja kojeg zapravo provodimo svake godine, a isti smo zamislili i za 2023. godinu. Odradili smo prezentacije u inkubatorima u Orahovici i Slatini, a danas je na rasporedu bila Pitomača. Ovim predstavljanjem poslodavcima želimo pojasniti koje su sve njihove mogućnosti ako imaju potrebu za zapošljavanjem novih radnika, za usavršavanjem postojećih zaposlenika ili za eventualno obrazovanje novih osoba koje žele zaposliti u svojoj firmi – rekla je Danijela H.

IMG 0338 1

Hrvatski zavod za zapošljavanje ima niz mjera u nadležnosti, a danas su tako poduzetnicima s područja općine Pitomača predstavljene mjere potpora za zapošljavanje novih radnika/pripravništvo/potpore za zelena i digitalna radna mjesta, potpore za usavršavanje već zaposlenih radnika zbog stjecanja dodatnih znanja i vještina, osposobljavanje radnika na radnom mjestu za zanimanja koja su deficitarna na tržištu rada te stalni sezonac – potpora za zadržavanje sezonskih radnika.

Ovakav način prezentacije bit će po cijeloj Virovitičko-podravskoj županiji, a svi zainteresirani za više informacija mogu se obratiti u Ispostavi Pitomača, u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje – Područnom uredu Virovitica ili sve aktivne i dostupne mjere mogu pogledati na službenim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content