U Našicama održan koordinacijski sastanak Grada Našica i susjednih općina

Na poziv gradonačelnika Grada Našica održan je sastanak u Gradskoj upravi Grada Našica s načelnicima, pročelnicama i pročelnicima susjednih općina, Đurđenovac, Feričanci, Donja Motičina, Koška i Podgorač.

Na sastanku su prisutni zauzeli stav da su Našice i susjedne općine nedjeljiva cjelina, te oduvijek jedni gravitiraju prema drugima. U razgovorima je otvoren niz zajedničkih tema, a s posebnim interesom razgovaralo se o funkcionalnom spajanju.

Okupljeni su se složili za potrebu funkcionalnog spajanja u smislu preraspodjele poslova po određenim gradskim i općinskim odjelima zbog racionalnijeg i učinkovitijeg korištenja općinskih i gradskih sredstava. Teme razgovora bile su i prednosti projekta Aglomeracije koji se odvija na velikom području, a svakako utječe na kvalitetu života mještana, a dotakli su se i problematike vodovoda.

Na kraju sastanka zaključili su da postoji potreba za mjesečnim koordinacijama i suradnjom kako bi zajednički utjecali na podizanje kvalitetu života na širem našičkom području.

(nasice.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content