Učenici 5. b razreda OŠ Suhopolje pridružili se obilježavanju Svjetskog dana čitanja naglas

Svjetski dana čitanja naglas obilježava se svake godine prve srijede u veljači, a ovogodišnjem obilježavanju Svjetskoga dana čitanja naglas pridružili su se i učenici 5. b razreda, njihovi roditelji te ravnatelj OŠ Suhopolje Anto Škraba.

Roditelji su se tako natjecali u čitanju brzalica, a učenici su slušali brzalice te vrednovali čitanje naglas prema zadanim smjernicama. U drugoj su aktivnosti učenici čitali roditeljima i ravnatelju zagonetke koje su trebali odgonetnuti, dok je nastavni sat Hrvatskoga jezika “zaslađen” pisanjem novih brzalica koje su učenici pisali u skupinama te čitanjem brzalica i proglašavanjem najboljega čitača brzalica.

Čitanjem naglas, koje razvija vještinu aktivnog slušanja i govorenja, obogaćuje rječnik te razvija pismenost i razumijevanje pročitanog teksta, učenici su osvijestili važnost svakodnevnoga čitanja, a čitanjem brzalica i zagonetaka željelo se osvijesti važnost njegovanja hrvatske usmene književnosti.

Svjetskim dan čitanja naglas želi se pokazati kako pravo na čitanje i pisanje pripada svima. Djeca i odrasli, slaveći moć riječi, oblikuju društvo koje će omogućiti svakom djetetu pravo na obrazovanje, pristup knjigama i tehnologiji. Čitanje naglas omogućuje roditeljima, bakama i djedovima, učiteljima i prijateljima da budu čitateljski uzori djeci te se na taj način njihova ljubav prema knjigama lako prenosi na djecu.

20230201 100030 1 Custom

(www.icv.hr, OŠ Suhopolje)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content