Veljača u Knjižnici: Donosimo vam raznolik program Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica

Iako najkraći mjesec u godini veljača će, što se programa virovitičke knjižnice tiče, biti vrlo sadržajan i zanimljiv mjesec. Posjetitelji svih uzrasta zasigurno će naći nešto za sebe u bogatom sadržaju koji je za njih ovaj pripremila Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica.

U veljači na Odjelu za odrasle zainteresirane očekuje osam događaja.

Danas (utorak), s početkom u 18 sati, održat će se tribina povodom Dana crvenih haljina, javnozdravstvene kampanje koja je pokrenuta kako bi se podigla svijest o moždanom udaru kod žena. Tribinu organizira Zajednica žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ Virovitičko-podravske županije, a sudjeluju Dejan Radaković, dr. med. spec. neurolog, PhDr. Jasna Per-Kožnjak, prof. psiholog i Nikolina Mihić, profesorica i certificirana trenerica.

U ponedjeljak, 6. veljače održat će se predavanje mladih za mlade pod nazivom „Mediji u očima mladih“. Počinje u 16.30 i sudjeluju učenici Industrijsko-obrtničke škole Virovitica.

Od 19 sati, u četvrtak, 9. veljače, sastat će se Klub mladih „O čitanju o svemu pomalo“ te održati poetsku večer uz blackout poeziju.

Dan poslije, u petak, 10. veljače u 18 sati, zavičajni autor Mateo Balaban predstavit će svoju novu zbirku pjesama „Cesta nema empatije“.

U organizaciji Matice umirovljenika Virovitičko-podravske županije u ponedjeljak, 13. veljače održat će se poetsko-glazbena večer „Stih + stih = zbirka“.

Povodom Valentinova, u utorak, 14. veljače , s početkom od 18 sati, bit će otvorena izložba virovitičkog fotografa Matije Turkalja. Iza imena „Dok nas smrt ne rastavi“ kriju se izložba vjenčane fotografije napravljene u reportažnom obliku.

Novi broj „Zavičaja“, virovitičko-podravskog županijskog časopisa Matice hrvatske za kulturu, Ogranka Matice hrvatske u Virovitici bit će predstavljen u četvrtak, 16. veljače u 18.30.

U četvrtak, 23. veljače sastat će se Čitateljski klub Odjela za odrasle „Nije bilo slučajno“ čiji članovi čitaju roman „Čovjek zvan Ove“, švedskog autora Fredrika Backama.

odjel za odrasle

Mnoštvo zanimljivog sadržaja tijekom veljače nudi i Dječji odjel.

Od subote, 4. veljače do ponedjeljka, 27. veljače najmlađe korisnike Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica gotovo svaki drugi dan očekuju kreativne radionice i pričaonice. „Oblak“, „Zimska šuma“, „Bajka o srcu“, „Najbogatiji vrabac na svijetu“ i „Janko i sjemenka“ samo su neke koje će se održati za virovitičke mališane. Radionice i pričaonice su namijenjene djeci predškolske i osnovnoškolske dobi.

Od ponedjeljka, 6. veljače do utorka, 14. veljače održavat će se i razmjena knjiga „Jedna meni, druga tebi“ povodom Međunarodnog dana darivanja knjigom.

U utorak, 21. veljače i četvrtak, 23. veljače od 15 do 18 sati obožavatelji društvenih igara svoju sreću će moći okušati i u turniru u društvenim igrama. Turnir je namijenjen djeci osnovnoškolske i tinejdžerske dobi.

Tijekom ovog mjeseca na Dječjem odjelu će biti održan i Tjedan psihologije. Radionice s psihologinjom namijenjene su djeci nižih i viših razreda osnovne škole, a održavat će se u ponedjeljak, srijedu i petak, 20., 22. i 24. veljače. Sve tri radionice počinju u 14.30.

Nastavljaju se i STEM radionice, i to u dva vremenska termina. U utorak i četvrtak 21. i 23. veljače počinju u 10 sati, a u ponedjeljak, srijedu i petak, 20., 22. i 24. veljače u 16 sati.

(www.icv.hr, eat)

djecji odjel

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content