VIROEXPO 2023. Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo “Degenija” iz Gospića oduševilo posjetitelje

Na 26. Viroexpu posjetiteljima se predstavilo i Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo “Degenija” iz Gospića. Osnovano u kolovozu 2022. godine, ovo mlado društvo osnovano je s ciljem očuvanja tradicijskih, ličkih vrijednosti te izvornim plesovima i pjesmama predstavljaju dio kulturne baštine svog zavičaja.

Spletom plesova i pjesama karakterističnima za Liku oduševili su gledatelje koji su ih nagradili velikim pljeskom. Među publikom je zasigurno bilo i Ličana, uzevši u obzir kako, prema nekim istraživanjima, na području Virovitičko-podravske županije živi oko 5000 ljudi podrijetlom iz Like. Također, na području naše županije djeluju i dvije udruge Ličana, u Virovitici i Slatini.

Uz Vladu RH, pokrovitelji sajma su i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova  Europske unije, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo turizma i sporta. Bosna i Hercegovina je Zemlja partner sajma, a Županija partner je Ličko-senjska županija. Organizatori i pokrovitelji sajma su Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK Županijska komora Virovitica, HOK Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Tehnički organizator je Viroexpo d.o.o., a sponzor partner su Hrvatske šume.

(www.icv.hr, eat, foto: T. Szabo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content