VIROEXPO 2023. Održana radionica o samozapošljavanju nezaposlenih osoba koje ulaze u poduzetničke vode

U sklpu sajma Viroexpo, radionicu HZZ-a – Područnog ureda Virovitica, održali su i viši stručni savjetnik u Odijelu mjera aktivne politike zapošljavanja pri Područnom uredu u Virovitici Tomislav Hegedušić i njegova suradnica Marija Paljar.

Tema radionice bila je “Samozapošljavanje za nezaposlene osobe koje ulaze u poduzetničke vode”. Tim povodom Tomislav Hegedušić napomenuo je da od početka ove godine HZZ redovno provodi online radionice, ali i one gdje se djelatnici susreću sa svojim klijentima.

– Cilj nam je sve one nezaposlene, a i oni koji će iz nekih razloga izgubiti zaposlenje, informirati o mjerama koje su bespovratne, a to su mjere za mikro poduzetnike. Podijeljene su u tri cjeline, zeleno digitalnu, mjera samozapošljavanja i mjeru za povratnike, odnosno klijente koji dolaze iz inozemstva. Sa zadovoljstvom mogu reći da iznosi kontinuirano rastu, a zainteresiranost je sve veća. Imamo široku lepezu i veliki broj klijenata što je zasigurno dokaz jačanju svijesti o zapošljavanju, usavršavanju i u konačnici otvaranje poduzetništva u RH- zaključio je Tomislav Hegedušić.

IMG 76604e273b46d72fa8d1edb3cb2822e9 V Custom

(www.icv.hr, bs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content