Vjerovali ili ne: Policija u grobnici u Cabuni otkrila pravi arsenal skrivenog oružja, među njima i eksploziv te protutenkovske mine

Da grobnica može poslužiti kao siguran sef za čuvanje oružja, pokazuje današnji (četvrtak)  slučaj iz Cabune, mjesta u općini Suhopolje, gdje je u jednoj grobnici na pravoslavnom groblju policija otkrila sakriven cijeli arsenal oružja.  

Velik broj protutenskovskih mina, raketnih bacača, zolji te plastičnog eksploziva samo je dio arsenala koji je policija otkrila na terenu, neslužbeno doznajemo, a pretpostavlja se da  oružje ondje stoji još od Domovinskog rata. 

Prostor pronalaska je ograđen, a u ovom trenu na terenu su djelatnici PU virovitičko-podravske, uključujući i stručnjaka za minsko-eksplozivna sredstva, doznajemo.

Policija, kojoj smo poslali upit, potvrdila nam je da je riječ o pronalasku zasad neutvrđene količine oružja i minsko-eksplozivnih sredstava kao i to da ne mogu ništa više reći jer je istraga u tijeku.

– Mjesto pronalaska je osigurano. Mediji će informacije dobiti kada istraga bude dovršena – komentirali su kratko iz PU virovitičko-podravske.

IMG 5179 Custom
foto: M. Šolc

(www.icv.hr)  

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content